• 2

Gold gondola prevezla 300.000 turista: Kupuju se nove kabine, a najavljeni su i ovi noviteti

Sledeća faza bi bila izgradnja ugostiteljskih sadržaja na samom vrhu

  • 2
gold gondola Foto: Rina

U želji da broj zadovoljnih posetilaca zlatiborske gondole bude što veći, i da se zadovoljni turisti vraćaju na nove vožnje, preduzeće "Gold gondola" kaže da će nastaviti da i u ovoj godini poboljšava svoju ponudu i kvalitet usluga.

Zbog toga se već krenulo sa pripremama i realizacijom planova za 2022, u kojoj će važna stavka biti nabavka novih kabina.

- Nabavka kabina je jedna od aktivnosti koje planiramo u ovoj godini i sredstva za to su obezbeđena. Naš cilj je da se skrati vreme čekanja na kabine, mada se sada čeka manje od minut, ali i da povećamo kapacitet naše gondole. Brojke o poseti i vožnji gondolom su zaista impresivne. Samo u prvih 20 dana januara vozilo se oko 30.000 ljudi, a već smo prešli cifru od 300.000 u prvoj godini rada, što je fantastičan broj, i idemo dalje - rekla je Bojana Božanić, direktorka JP "Gold gondola".

Za nabavku novih 20 kabina opredeljeno je 60 miliona dinara.

Želja zaposlenih je da nove kabine obogate i dodatnim sadržajima kako bi putnicima panoramsko razgledanje učinili još prijatnijim. U narednom periodu počeće se sa gradnjom nadstrešnice na poslednjoj stanici gondole, koja će putnike i zaposlene štititi od padavina, ali i jakog sunca.

Sledeća faza bi bila izgradnja ugostiteljskih sadržaja na samom vrhu.

- Iskreno se nadam da ćemo poslove oko planske dokumentacije završiti u ovoj godini i da ćemo u narednoj, 2023. godini, krenuti sa uređenjem kompletnog prostora na vrhu Tornika, koji pripada Opštini, a dat je na korišćenje "Gold gondoli". Naredna aktivnost je nastavak radova na početnoj stanici gde je u planu da se završi upravna zgrada. Očekujem da ćemo na proleće sa radovima nastaviti - dodaje Božanićeva.

gold gondola Foto: Rina

Uspešna godina poslovanja preduzeća postavila je visoke standarde kako za ovu, tako i za one koje slede, kaže ona. Zato se prave dugoročni planovi koji podrazumevaju sukcesivnu realizaciju aktivnosti među kojima je od važnijih stavki - uređenje međustanice koje će iziskivati i opredeljenje većih sredstava iz budžeta opštine Čajetina, ali i neke druge poput izgradnje i obeležavanja pešačkih i biciklističkih staza od početne do međustanice.

- Već su u protekloj godini krenule ture koje zaljubljenici u prirodu koriste da u jednom pravcu idu gondolom, a u drugom se vraćaju peške. Mi ćemo se uključiti u promovisanje takvih aktivnosti. Imamo puno planova! Ova godina će da bude nastavak dobrog rada i verujem da ćemo cifre o kojima sam govorila, u 2022. godini prevazići - dodaje Bojana Božanić.

Video: Od centra turističkog mesta do vrha planine i skijališta: Zlatiborska gondola puštena u probni rad

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr.

    6. februar 2022 | 16:23

    Dali je moguce da jedna kabina koja se sastoji od tri prozora,jednih vrata i dve klupe kosta 50.000e,pa za te pare nov auto sa motorom,menjacem i tockovima i to da biras!!!

  • Перагеније

    6. februar 2022 | 15:36

    Избегавам док је короне...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>