• 1

Oglas kakav se ne viđa na Balkanu: Nude ogromnu platu, bonuse, savetovanje, dodatni odmor

U pitanju je firma iz IT oblasti

  • 1
Programeri, dolari Foto: Pixabay

Jedna softverska agencija iz Hrvatske, koja je prva prikazala plate svojih zaposlenih, sada je objavila i oglas koji, možda, predstavlja presedan na tržištu rada.

Pre dve godine, agencija Bornfight probila je najdeblji led u hrvatskom IT-ju i na internetu objavila plate svih svojih zaposlenih, kao i detaljne uslove za napredovanje, opisavši sve pozicije unutar firme.

Ove godine, idu korak dalje. Sada čine presedan u menadžmentu u Hrvatskoj, prenosi Jutarnji.hr.

U oglasu za posao, za jednu od menadžerskih top-pozicija, osobu koja će biti ključna u budućem razvoju kompanije, ovaj hrvatski IT igrač objavio je sve finansijske detalje.

Šef ili šefica proizvodnje u Bornfight-u mogu se nadati stalnom ugovoru s platom od 25.000 (oko 390.000 RSD) do 40.000 kuna (oko 600.000 dinara) bruto. Raspon je veliki jer finalni iznos zavisi od iskustva i veština. Radno vreme je fleksibilno.

Minimalna su 24 dana godišnjeg odmora i taj broj raste s brojem dece i vremenom provedenim u kompaniji. U oglasu se navodi da roditelji mogu računati na dodatne dane godišnjeg, 4.000 kuna neto bonusa za dete i na poklon za dete.

Besplatno savetovanje

Zaposlenima je na raspolaganju i besplatno pravno, poresko i psihološko savetovanje. Radionice i edukacije, kako interne tako i eksterne, a Bornfight organizuje i kancelarijske zabave za koje navodi da su trenutno virtuelne.

Karijera, uspešna karijera, poslovni čovek, posao, srećan Foto: Shutterstock

Kompanija je osigurala i parking za bicikle te delom finansijski obezbeđuje i parking mesta za automobile u garaži.

Novi član top-menadžmenta će na posao moći da dođe sa kućnim ljubimcem, a može očekivati i neograničene količine kafe, čaja, voća i grickalica.

U poslednjih pet godina nedostatak IT stručnjaka postao je glavna kočnica u razvoju te industrije. To je prvi put postalo vidljivo 2016. godine kada je, prema procenama, iz Hrvatske otišlo hiljadu IT stručnjaka više nego što ih je izašlo iz obrazovnog sistema.

Video: Broj radnika u IT industriji skočiće 3 puta: Direktor Microsoft-a u Srbiji o najtraženijem zanimanju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    7. februar 2022 | 19:26

    To i nije neka plata za top menadžersku poziciju u toj oblasti. Prosečan controller zarađuje toliko na projektima

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>