• 1

Najvredniji digitalni novčić opet raste, nakon kraha: Jedna vest je bila dovoljna

Vrednost bitkoina je više nego ikada ranije pod pritiskom raznih nagađanja o budućem ekonomskom kretanju SAD

  • 1
Srpski dinar bitkoin

Foto: Shutterstock

Cena bitkoina je porasla za više od 6,0 posto na 44.500 dolara, prema podacima sa Coin Metrics, što je njegov najviši nivo od 5. januara, kada se trgovao za 47.013 dolara.

Najveća kriptovaluta na svetu, po tržišnoj kapitalizaciji, trgovala se juče popodne u 16:02 časova po istočnoameričkom vremenu - za 44.068,88 dolara, prenosi CNBC.

Rast vrednosti bitkoina krenuo je u petak, nakon objavljivanja snažnih januarskih podataka o zapošljavanju u SAD, koji su znatno nadmašili očekivanja.

Vrednost bitkoina je više nego ikada ranije pod pritiskom raznih nagađanja o budućem ekonomskom kretanju SAD, zbog čega ga novi institucionalni investitori tretiraju kao rizičnu imovinu. Međutim, još uvek nema konsenzusa o tome kako najbolje proceniti vrednost bitkoina.

Ova digitalna valuta, takođe, prati rast cena akcija na Volstritu, gde su glavni berzanski indeksi prošle nedelje ostvarili velike dobitke. Ipak, tržišni eksperti ne uzimaju "zdravo za gotovo" najnoviji skok vrednosti bitkoina, posebno nakon što prošlog meseca dva puta pao ispod nivoa od 40.000 dolara.

Video: Šumadija je prepoznata kao nova destinacija za digitalne nomade

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matiš

    8. februar 2022 | 09:30

    Realan je bitkoin koliko je zdrava i američka privreda,vojna nadmoć i iskrene želje za mir u svetu.Znači vredi 000000000000 !!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>