• 1
 ≫ 

On je jedan od 100 najuspešnijih self-made Mađara: Ovako je govorio za Telegraf Biznis

 ≫ 

Omikron je uticao na kolaps u avio-saobraćaju, ali ima lidera koji znaju kako da upravljaju kompanijom i usred najveće krize

  • 1
Jožef Varadi Foto: TÓTH BALÁZS / TB Studio Kft.

Avio-kompanije su tokom aktuelne krize imale uspone i padove, a sada opet "testiraju" svoje granice izdržljivosti u biznisu, budući da je omikron uticao na kolaps u avio-saobraćaju, kao i na otkazivanje rezervacija, ali i samih letova.

Iako je delovalo da će prve na udaru biti niskobudžetne kompanije, koje praktikuju "pune letove po povoljnijim cenama karata" (a korona mere su nalagale fizičku distancu), čak su i one uspele da se izvuku iz krize, koliko je to moguće.

Kako nam je sredinom prošle godine rekao Jožef Varadi, izvršni direktor Viz Era (Wizz Air), "u prethodnih 18 meseci, kovid je prodrmao naše živote gore-dole, a ni naša kompanija nije ostala imuna na posledice krize, ali smo nastavili da ulažemo tokom pandemije u nova tržišta".

- Dugoročno gledamo, ljudi će se vraćati putovanjima, željni su ih. Jedva čekaju da mere budu sve blaže. Uslovi koji sada važe mogu usporiti nastojanja putnika da se kreću nesmetano, kao pre krize, i oporavak će se odvijati u fazama - rekao nam je tada Varadi i otkrio nove promene i pravce.

- Imamo više destinacija do kojih letimo, idemo u prirodu, na planine, more. Pre smo se više oslanjali na odmore u gradu, ali smo sada dosta fleksibilniji.

Inače, navodi se da je Viz Er najodrživija evropska avio-kompanija, sa najvećom stopom rasta. U prilog tome govori i podatak da je upravo Varadi, od strane magazina Forbs, odabran za jednog od prvih 100 samostvorenih Mađara.

Varadi, koji je letos za naš portal govorio o traženju talenata u doba krize, pravcima kretanja avio-kompanija i ponudama karata, pojavio se na naslovnoj strani februarskog izdanja Forbsa.

Od osnivanja Viz Era 2004. godine, Jožef Varadi uspešno vodi ovu kompaniju, koja je u međuvremenu zauzela i poziciju lidera među niskotarifnim kompanijama u evropskom avio-sektoru.

Priznanje za Varadija je usledilo nakon osvajanja Nagrade za liderstvo u kategoriji niskotarifnih avio kompanija za 2021. godinu, po izboru sajta Flight Global. Takođe, Mađar je dugo radio i za poznatu kompaniju "Procter & Gamble".

Video: Keš kredit preko mobilnog telefona: Možete sve da završite 24/7

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>