• 0

Novosadski sajam opet radi punom parom: U fokusu turizam i preduzetništvo

Potpisivanjem Protokola, Sekretarijat i Sajam kreću u susret zajedničkim događajima, poput Sajma preduzetništva

  • 0
Foto: Ivan Strahinić

- Dočekali smo da možemo da se okupljamo na najboljem mestu, na Novosadskom sajmu. Insistiramo da sarađujemo sa najboljima, a Novosadski sajam to jeste, ono najbolje iz Vojvodine. Želimo da u saradnji sa najboljima budemo još bolji - rekao je pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević, pri jučerašnjem potpisivanju Protokola o saradnji Sajma i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković i Ivanišević, usaglasili su se o ključnim tačkama na kojima se zasniva uspešna saradnja ove dve institucije, a posebno u pružanju informacija privrednicima i preduzetnicima o priredbama i sajamskim manifestacijama iz oblasti privrede i turizma, radu na obostranoj promociji aktivnosti i organizaciji zajedničkih događaja.

Potpisivanjem Protokola, Sekretarijat i Sajam kreću u susret zajedničkim događajima, poput Sajma preduzetništva, koji će biti održan u prostoru Novosadskog sajma 24. i 25. marta, kao i Sajma turizma, koji u ovoj godini dobija zaseban termin, te će biti održan od 17. do 19. novembra, preneo je portal mirođija.rs.

- Današnje potpisivanje je formalizacija naših dosadašnjih odnosa i prethodne saradnje. Na našoj platformi ExpoOnline.rs u saradnji sa Sekretarijatom organizovali smo Sajam preduzetništva prošle godine. To predstavlja dobar primer, jer smo preduzetnicima u izazovnim vremenima pomogli da ostvare komunikaciju sa tržištem. Ove godine isti Sajam pravimo u okviru prostora na Novosadskom sajmu - rekao je direktor Cvetković, i dodao da je "pored pomenute, bilo i drugih manifestacija u kojima je učestvovao Sekretarijat za privredu, kao i da su brojni korisnici sredstava Sekretarijata svoje aktivnosti realizovali na Sajmu koji ima najbolju infrastrukturu u oblasti sajamske industrije".

Ulaskom u ovu godinu, Novosadski sajam stupio je u period priprema za 2023. godinu u kojoj će biti obeleženo stogodisnjica Sajma i devedeset godina Poljoprivrednog sajma.

Ova godina na sajmu počinje priredbama posvećenim pisanoj reči, kulturi, umetnosti i obrazovanju. Sajam knjiga i Izložba umetnosti Art Ekspo biće priređeni od 3. do 10. marta, dok će Sajam obrazovanja Putokazi trajati dva dana - 9. i 10. marta.

Posetioce očekuju nova izdanja, sajamski popusti, brojni atraktivni programi, druženja sa piscima, tematske izložbe, promocija više od 500 obrazovnih profila iz zemlje i inostranstva. Ulaz na ove priredbe neće biti naplaćivan.

Video: Nema dobrog posla bez emocionalne veze: Regionalno spajanje je ključno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>