• 0

Preminuo Gec Verner, osnivač globalno poznate drogerije: Najveća želja mu je bila da bude apotekar

U Konstancu je završio školovanje za farmaceuta i tek po završetku školovanja počeo je da radi u očevoj apoteci

  • 0

Gec Verner, osnivač nemačkog lanca drogerija dm, preminuo je juče, 8. februara, u 78. godini života. Rođendan je proslavio pre nekoliko dana, 5. februara.

Vest o smrti saopštila je kompanija, sa sedištem u Karlsrueu.

Vernerov sin, Kristof Verner, rekao je da porodica duboko i tiho tuguje, preneo je Bild. Inače, u proteklih nekoliko meseci Vernerova snaga je stalno opadala, tako da je morao sve više da smanjuje aktivnosti iz zdravstvenih razloga, pojasnila je njegova porodica.

Rođen je u Hajdelbergu 1944. godine, kao sin apotekara, a najveća želja mu je bila da i on sam jednog dana postane apotekar. U Konstancu je završio školovanje za farmaceuta i tek po završetku školovanja počeo je da radi u očevoj apoteci.

Međutim, kako se navodi, njegove ideje tu nisu naišle na dobar prijem, tako da je napustio rodni Hajdelberg 1969. godine i pridružio se kompaniji Drogerie Roth. Verner je 1973. odlučio da svoje ideje realizuje sam sa "dm-Drogerie markt" - kamenom temeljcem lanca drogerija koji je danas poznat širom Nemačke i sveta.

Video: Nema dobrog posla bez emocionalne veze: Regionalno spajanje je ključno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>