• 4

Putin otkriva kada bi svet mogao da se odrekne crnog zlata: "Važno je za blagostanje i kvalitet života"

Potražnja za naftnim sirovinama mogla bi da traje i do 50 godina, smatra ruski predsednik

  • 4
Vladimir Putin Emanuel Makron Moskva Foto: Tanjug/AP

Prirodni resursi poput nafte i gasa biće aktivno korišćeni dugo vremena, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Prema njegovim rečima, potražnja za ugljovodonicima je tu da ostane još 50 godina.

„Već sam mnogo puta rekao da je prerano za napuštanje tih sirovina“, istakao je Putin, „ali ipak moramo razumeti kuda ide čovečanstvo“.

Prema rečima šefa ruske države, to je posebno važno za ekološko blagostanje i kvalitet života Rusa, što je prioritet.

Ruski predsednik, koji poziva na održavanje „ravnoteže interesa“ između sektora ugljovodonika i obnovljivih izvora energije, ranije je naložio vladi da prouči uvođenje alternativnih izvora energije u nekim regionima zemlje. Kabinet ministara mora da dostavi predloge do septembra.

Putin je takođe ranije rekao da će Rusija dostići potpunu neutralnost ugljenika do 2060. godine, naglašavajući da će za postizanje ovog cilja biti potrebno mnogo napornog rada. Predsednik je takođe istakao da je važno ne pretvarati klimatsku agendu u oruđe za rešavanje političkih ili ekonomskih pitanja.

Video: Putin i Makron oči u oči zbog krize u Ukrajini: Evo šta je predsednik Rusije rekao

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>