• 1
 ≫ 

Kućni bicikl koji ih je proslavio, izgubio je na vrednosti: Radikalne promene u Pelotonu

 ≫ 

Njujorška kompanija je, inače, snizila svoje prognoze prihoda

  • 1
Peloton Foto: Shutterstock

Kompanija Peloton, koja je poslednjih meseci u žiži javnosti zbog svog kućnog bicikla za vežbanje, sada smenjuje svog izvršnog direktora i ukida 2.800 radnih mesta.

Do tog ishoda dolazi nakon usporavanja potražnje, pri čemu je došlo do pada vrednosti nekada atraktivnog proizvođača bicikala.

Suosnivač Pelotona, Džon Foli, koji je vodio kompaniju tokom čitavog njenog 10-godišnjeg postojanja, povlači se sa mesta izvršnog direktora i postaje izvršni predsednik.

Novi izvršni direktor Pelotona, i predsednik Odbora kompanije, biće Beri Mekarti, koji je nekada radio na top pozicijama u Spotifaju i Netfliksu, piše WSJ.

Njujorška kompanija je, inače, snizila svoje prognoze prihoda i rekla da će smanjiti oko 20% svojih korporativnih pozicija kako bi se izborila sa sve većim gubicima. Akcije Pelotona porasle su za 25% i zatvorile se u utorak na nivou od 37,27 dolara, nakon što je kompanija potvrdila ove promene.

Kada je reč o Foliju, investitor u Blackwells Capital LLC je pozvao na njegovo otpuštanje. Rekao je da Foli treba u potpunosti da napusti kompaniju, umesto da postane izvršni predsednik.

- Otvoreni smo da istražimo svaku priliku koja bi mogla da stvori vrednost za akcionare Pelotona - rekao je Foli u intervjuu, koji je dat pre saopštenja Blackwells Capital LLC.

Peloton, pritom, pravi i druge kadrovske promene: Vilijam Linč, predsednik, povlači se sa svoje izvršne uloge, ali ostaje u odboru; Erik Blečford, direktor od 2015, napustiće odbor, a biće dodata i dva nova direktora. To su Anhel Mendes, koji vodi privatnu kompaniju za veštačku inteligenciju fokusiranu na upravljanje lancem snabdevanja, i Džonatan Mildenhol, bivši direktor marketinga kompanije Airbnb i suosnivač kompanije za brendiranje TwentyFirstCenturyBrand.

Video: Mišići za poneti: Više nema brige kada nabacite višak kilograma jer sve možete da rešite za 500€

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>