• 0

Upis dece u obdaništa elektronskim putem: eVrtić je nova usluga dostupna širom Srbije

Prilikom korišćenja ove elektronske usluge automatski se pribavljaju neophodni podaci

  • 0
vaspitačica, vrtić, zabavište, dete, deca Foto: Shutterstock

Počeli su ovogodišnji konkursi za upis dece u predškolske ustanove eVrtić, putem Portala eUprava. Usluga eVrtić je dostupna svim registrovanim korisnicima Portala, a roditelji mogu koristiti uslugu i prijaviti dete u željenu predškolsku ustanovu u terminu trajanja konkursa predškolske ustanove.

Iz eUprave podsećaju sve roditelje da u svojim lokalnim samoupravama prate kada je otvoren konkurs za upis dece u vrtiće u njihovom gradu, kako bi mogli da podnesu zahtev za upis deteta u predškolsku ustanovu - elektronskim putem.

U ovom trenutku, usluga je dostupna u Subotici, Batočini, Nišu, Ražnju, Užicu, Čajetini, Vladičinom Hanu, Aleksincu i Vladimircima. Takođe, sredinom februara počinju upisni konkursi i u Beloj Crkvi, Bosilegradu, Despotovcu, Dimitrovgradu, Doljevcu, Kniću, Lapovu, Lebanu, Sremskoj Mitrovici, Surdulici, Gadžin Hanu, Svilajncu.

Krajem februara, konkursi će početi i u Bojniku, Boru, Vranju, Zaječaru, Lučanima, Medveđi, Merošini, Priboju, Raškoj, Smederevskoj Palanci, Somboru, Tutinu, Bačkoj Palanci, Beloj Palanci i Paraćinu, navode s Portala.

Dodaju da je dostupna usluga upisa dece u predškolske ustanove i u Beogradu za, prošlogodišnji upisni rok, a ovogodišnji upisni rok počeće početkom aprila.

Prilikom korišćenja ove elektronske usluge automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju nijedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze na šalter.

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin. Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite - predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu e-putem, ali je potrebno je da roditelji lično, u predškolsku ustanovu, podnesu relevantnu dokumentaciju kojom se dokazuje navedeni status.

Video: Do proleća stiže 100 vozila na prirodni gas: Primopredaja 10 novih autobusa na e-pogon

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>