• 3

"Sva imovina na trasi "Miloša Velikog" biće otkupljena po propisnoj ceni": Brnabić s meštanima

Obe strane su se saglasile da je najvažnije da su uspostavili dijalog

  • 3
BRNABIC AUTOPUT PRELJINA PAKROVACE

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Vlada Srbije ima nedvosmislenu nameru da svi građani čija je imovina predmet eksproprijacije budu adekvatno obeštećeni i poštovaće svaku odluku suda koja određuje cenu eksproprisane imovine i objekata, pri čemu ni vlada ni bilo koja opština ni na koji način ne može uticati na odluke suda, poruka je s današnjeg sastanka u Vladi Srbije.

Premijerka Ana Brnabić sastala se, naime, s građanima koji su nedavno izrazili nezadovoljstvo zbog postupka eksproprijacije za izgradnju autoputeva Miloš Veliki i Moravskog koridora, kao i aerodroma Morava u Kraljevu.

Navodeći da su svim građanima vrata vlade uvek otvorena, premijerka je napomenula da nedavno prilikom otvaranja deonice autoputa Miloš Veliki do sela Pakovraće nije bila upoznata detaljno sa problemima građana sa kojima se danas sastala.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici ministarstva saobraćaja, građevine i infrastrukture, Puteva Srbije, Koridora Srbije, Aerodroma Srbije, Poreske uprave kao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa svojim timom iz gradske uprave.

Obe strane su se saglasile da je najvažnije da su uspostavili dijalog i da je ovo najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja.

Premijerka je saslušala sve razloge zbog kojih su građani zatražili sastanak i istakla da je održavanje ovog sastanka pravi način da se ona direktno upozna sa svim okolnostima u vezi sa eksproprijacijom zemljišta i imovine meštana.

Dogovoreno je da se sastanak u istom formatu ponovi u roku od mesec dana, kako bi se video eventualni napredak u rešavanju svih pitanja koja su bila predmet sastanka, uz akcenat na poboljšanju komunikacije određenih institucija sa građanima, što se takođe odnosi i na proceduru pripreme i usvajanja prostornog plana za Aerodrom „Morava“.

Tako će se postići potpuni uvid građana i svih zainteresovanih strana u tok postupaka eksproprijacije, planova izgradnje, izrade prostornog plana kao i njegovog usvajanja.

U saopštenju s današnjeg sastanka navodi se da Vlada Srbije još jednom uverava sve građane da će sva njihova imovina, koja potencijalno može biti predmet eksproprijacije, biti otkupljena po ceni koja je određena u skladu sa postojećim propisima ili po ceni koju je odredio nadležni sud, a poruka je i da će Srbija nastaviti da se infrastrukturno razvija, ali "nikada na štetu građana, njihove imovine ili očuvanja životne sredine".

Video: Kako izgleda nova deonica autoputa Miloš Veliki koja je upravo otvorena

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • O

    9. februar 2022 | 18:31

    Pocelo je!

  • NIKAD DOSTA

    10. februar 2022 | 08:43

    NAŠEM ČOVEKU DAJ PRST,ON HOĆE ŠAKU I NIKAD ZADOVOLJAN.ZNAM PORODICU KOJA JE NA SAVINCU DOBILA TRI PUTA VEĆE PARE OD TRŽIŠNE CENE.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>