• 13
 ≫ 

Kako i šta radi za Dan državnosti: Velike prodavnice uobičajeno, pošte dežuraju...

 ≫ 

Dežurne apoteke, koje inače rade od 00 do 24 časa, biće otvorene i tokom praznika, kao i veliki trgovinski lanci

  • 13
rad za praznik radno vreme prodavnice

Foto: Shutterstock

Privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji Srbije, na Dan državnosti radiće uobičajeno u 15. i 16. februara.

Dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana - hipermarketi, supermarketi, superete, minimarketi i drugi, imaće redovno radno vreme.

Radno vreme za Dan državnosti

Tokom državnog praznika Sretenje, radiće dežurne pošte, ukupno 68 pošta u Srbiji. Beogradska Glavna pošta u Takovskoj 2 i pošta na aerodromu Nikola Tesla, radiće uobičajeno – non-stop, kao i pošte na svim graničnim i administrativnim prelazima.

Radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu i Кragujevcu i druge dežurne pošte u gradovima širom Srbije, kao i u turističkim centrima, na Zlatiboru i Кopaoniku.

Otvorene će biti i pošte u „Univereksport” objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru. Listu svih dežurnih pošta sa radnim vremenima dajemo u tabeli u prilogu.

Svi tržni centri u Beogradu radiće po redovnom radnom vremenu 15. i 16. februara. Isto važi i za multipleks bioskope i prodavnice u tržnim centrima.

Javni gradski prevoz će 15. i 16. februara 2022. funkcionisati po nedeljnom redu vožnje.

Veletržnica Beograd za vreme državnog praznika 15. i 16. februara radiće non stop.

Gomex prodavnice, Dis, dm, Idea, Lidl, Maxi i Shop’n’Go, Roda marketi, Super Vero i Jumbo, Tempo, Univerexport – radiće uobičajeno.

JКP „Parking servis” Beograd obaveštava korisnike svojih usluga da u utorak i sredu, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

Tokom predstojećeg praznika, biće zatvorene i poslovnice Кorisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31 i Mileševska br. 51, a na objektima Preduzeća biće istaknuta Državna zastava.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila. Od četvrtka, 17. februara 2022. godine, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Кorisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Video: Neki na hranu, neki na banju: Pitali smo penzionere na šta će da potroše 20.000 dinara

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taca

    11. februar 2022 | 10:04

    Privatni sektor mora da radi...robovi....ma ni skraceno radno vreme...uzaaas

  • Sremac

    11. februar 2022 | 09:55

    Eto praznika a sve radi,pravi praznik👍

  • Cure

    11. februar 2022 | 10:23

    Ko te bre pita kod privatnika se radi za svaki praznik cak i Bozic Badnje vece cak i u 3 smeni..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>