• 3
 ≫ 

Za logo i ime brzih vozova stiglo više od 500 prijava: Rešenje mora biti originalno delo autora

 ≫ 

Svi zainteresovani mogu dostaviti rešenja do 21. februara tekuće godine

  • 3
Aleksandar Vučić Stadlerov brzi voz Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Na konkurs "Pusti inspiraciju da te vozi" koji organizuje "Srbija voz" - radi kreiranja posebnog brenda novih brzih vozova koji će saobraćati srpskim prugama - za sada je stiglo više od 500 prijava.

Svi zainteresovani mogu dostaviti svoja rešenja do 21. februara tekuće godine.

Ivan Stanković, član žirija i jedan od najvećih autoriteta u oblasti marketinga u regionu, ističe: "Ovim nacionalnim konkursom Srbija voz kreira ne samo novu sliku železnice Srbije, već i afirmiše i podstiče razvoj lokalne kreativne industrije i daje šansu našim stvaraocima, umetnicima, dizajnerima i studentima da pokažu svoje umeće i originalnost. Dobili smo veliki broj zanimljivih predloga, a očekujemo da će ih biti još do kraja konkursa", saopšteno je danas iz tog akcionarskog društva za železnički prevoz putnika.

- U ime žirija, pozvao bih i sve koji žele da učestvuju da dostave svoje kreativne koncepte do 21. februara, u skladu sa uslovima koji se nalaze na veb sajtu www.pustiinspiracijudatevozi.rs. Neka od glavnih pravila konkursa su da logo i ime brzih vozova treba da ilustruju njegove vrednosti, a to su brzina, jedinstvenost, originalnost i savremenost. Takođe, ime mora biti integrisano u logotip - dodao je.

Mimo toga, dostavljeno rešenje treba da sadrži logo sa nazivom u vektorskom formatu u pdf-u, kao i jednobojnu varijantu i negativ, a uz naziv brzih vozova potrebna je i specifikacija tipografije. Učesnicima konkursa se preporučuje da prilikom izrade rešenja koriste nacionalne boje Republike Srbije.

Potrebno je dostaviti i šifre boja (CMYK, RGB i HEX) korišćenih za izradu rešenja, kao i grafički primer aplikacije na vozu - korišćenjem fotografija koje se mogu preuzeti na sajtu konkursa.

brzi voz konkurs Foto: Srbija voz

Rešenje mora biti originalno delo autora i ne sme sadržavati delove drugog autorskog dela. Takođe, nije dozvoljeno na bilo koji način kršiti važeće pravne propise i rešenje ne sme predstavljati uvredu, diskriminaciju ili prouzrokovati neprijatnost za bilo koga.

Proglašenje pobednika biće održano 3. marta, a nagradni fond iznosi 1.000.000 dinara. Sve dodatne informacije raspoložive su na sajtu.

Video: Do proleća stiže 100 vozila na prirodni gas: Primopredaja 10 novih autobusa na e-pogon

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>