• 37
 ≫ 

"Za godinu i po od Beograda do Šapca za 45 minuta": Početak izgradnje brze saobraćajnice

 ≫ 

Pravac Ruma - Šabac - Loznica dugačak je 77 kilometara

  • 37

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvovao je danas oko podneva obeležavanju početka izgradnje brze saobraćajnice Šabac – Loznica, koja je deo projekta Ruma-Šabac-Loznica.

Podsećamo, ova saobraćajnica bi, prema rečima izvođača radova, trebalo da bude gotova do kraja oktobra 2024. godine.

Na ovu saobraćajnicu nadovezivaće se auto-put od Novog Sada preko Fruške Gore do Rume, dužine 45,4 km, tako da će najveći grad u Vojvodini imati najbržu drumsku vezu sa zapadnim delom Srbije i sa Republikom Srpskom, odnosno Bosnom i Hercegovinom.

Pravac Ruma - Šabac - Loznica dugačak je 77 km, a novim koridorom od Beograda do Šapca stizaće se za najviše 40 minuta; do Loznice za sat i 15 minuta, najavljeno je prethodno.

Kako napreduje most, pitao je Vučić? - Realizacija je oko 60 procenata. Ruma-Šabac treba da bude gotov do kraja septembra 2023, potvrđeno je danas. "Znači za godinu i po dana, od Beograda do Šapca za maksimum 45 minuta, neverovatno", rekao je Vučić.

Navodi se da bi pomenuti pravac trebalo da bude gotov do sledećeg septembra.

- Ako do Loznice stignemo u septembru 2024, to je zaista neverovatno. To niko nije sanjao. Onda nam ostaje da razmišljamo o Malom Zvorniku i čitavom drinskom kraju - istakao je predsednik danas.

U nastavku je dodao da je "ova saradnja s Azerbejdžanom zasnovana na izvanrednom poslu koji obavlja Azvert".

- Oni su izgradnjom sekcije Ljig-Preljina već zaslužili svoje reference. Ne znam da li naši prijatelji iz Azverta žure da urade sve na vreme, pošto smo poslove ugovarali ranije, a cene sada skaču, ali vidite, dobro je što unapred dogovaramo poslove i gradimo puteve.

- Imamo veliko poverenje u predsednika Alijeva - napomenuo je Vučić.

Kako kaže, ovaj projekat bi trebalo da privuče ulagače, što znači otvaranje radnih mesta, odnosno veće plate, penzije.

Vrednost celog projektaje 467,5 miliona evra, sa ukupno 56 objekata i 2 važna mosta. Zaobilaze se sva naseljena mesta, trasa ide bliže reci Drini i završava u Lozničkom polju, istakao je predsednik Srbije. Posebno napominje da će ljudi iz ovog kraja, zbog bržeg putovanja do Beograda, moći da ostanu da žive u svojim domovima, a da rade u prestonici.

Do Loznice bi iz Beograda trebalo da se stigne za oko sat vremena, dodaje se. Od Loznice do Novog Sada biće potrebno sat vremena.

Kako je rekao ambasador Azerbejdžana, "sa zadovoljstvo ističe uspešne odnose između ove zemlje i Srbije". Kaže da se privredna saradnja takođe razvija, o čemu svedoči ovaj projekat.

Video: Kako izgleda nova deonica autoputa Miloš Veliki koja je upravo otvorena

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ABC

    14. februar 2022 | 12:27

    Sunce ti J ali se ovaj mjesec pocelo sve da gradi po Srbiji, standard skace, mladi se vracaju, radi se gradi se, ulaze, sve se nesto poklopilo nekako slucajno kad je i izborna kampanja pocela.

  • Vuks

    14. februar 2022 | 12:47

    Većina Srbije je za promene,džabe ti je sve.

  • Zeljko

    14. februar 2022 | 12:59

    pa vi bre 5 godina pravite autobusku stanice, a od nje ina samo korov !!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>