• 0

"Građani će tek osetiti moć digitalizacije": Potpisan memorandum s arapskom Grupom 42

G42 je jedna od vodecih svetskih kompanija koja se bavi razvojem veštačke inteligencije

  • 0
Investiciona konferencija Srbije za Dan državnosti u Dubaiju

Expo 2020 Serbia

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije potpisali su na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 u Dubajiu Memorandum o razumevanju sa kompanijom Grupa 42 (G42) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji predviđa saradnju u oblasti veštačke inteligencije i njen brži razvoj u Srbiji.

"Naparavili smo prvi korak i sada ćemo formirati timove i očekujemo u narednih nekoliko meseci konkretan komercijalni ugovor sa G42", rekao je Jovanović.

G42 je jedna od vodecih svetskih kompanija koja se bavi razvojem veštačke inteligencije i klaud racunarstva sa sedištem u Abu Dabiju.

Dokument su potpisali direktor G42 "Cloud Tehnology" Talal Al Kaisi i direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović, na investicionoj konferenciji koja je održana proslave Dan državnosti Srbije u Dubaiju, a prisustvovala je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Jovanović je rekao da je to vodeća kompanija iz UAE koja se bavi razvojem veštačke inteligencije i klaud računarstva.

"Mi ćemo u narednom periodu zajednički raditi na razvoju veštačke inteligencije, a pogotovo u sektorima zdravstva, privrede i finansija. Ovaj memorandum o razumevanu je dobra osnova za potencijalnu investiciju u hibridnu klaud infrastrukturu, koja bi se nalazila u državnom Data centru u Kragujevcu", naveo je on.

Istakao je da je Srbija prepoznata kao zemlja koja razvija veštačku inteligenciju i kao lider u regionu.

Ovo znači i brži ekonomski razvoj Srbije i rast BDP-a, kao i bolji život naših građana, istakao je Jovanović.

Direktor G42 "Cloud Tećnology" Talal Al Kaisi zahvalio je Vladi Srbije na interesovanju i poverenju u tu kompaniju kada je reč o podršci u razvoju digitalne infrastrukture.

"Veoma sam impresioniran onim što sam video, posvećenost vlade i lidera Srbije Aleksandra Vučića, kao i ministarke Tatjane Matić, koliko ulažu napora i koliku motivaciju imaju da se zemlja razvije u toj oblasti", istakao je on.

Kaisi je kazao da je to veoma važno za građane Srbije.

Na pitanje šta očekuje od ugovora, rekao je da će dela govoriti više od reči i istakao da će građani naše zemlje tek osetiti moć digitalne transformacije.

Video: Počela proslava praznika u Dubaiju: Podignuta zastava Srbije za Dan državnosti

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>