• 0

Alanja: Novi raj za digitalne nomade

Digitalni nomad je izraz koji sve češće imamo priliku da čujemo, ali ko su zapravo digitalni nomadi i zašto je to jedna od najbrže rastućih zajednica na svetu?

  • 0
Alanja, Turska Alanja / Foto: Pixabay

Pod pojmom digitalnog nomada podrazumevamo ljude koji uz pomoć digitalnih i telekomunikacionih tehnologija obavljaju svoj posao sa bilo koje lokacije na svetu. Zvuči idealno zar ne?

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by TRUST UNITED BALKAN (@trustunitedbalkan)

Kada je u pitanju izbor destinacije za život jednog digitalnog nomada neki od ključnih faktora su dostupnost zdravstvenog osiguranja kao i uređenje zdravstvenog sistema te zemlje, dostupnost i kvalitet interent mreže, bezbednost, klima i otvorenost stanovnika ka različitim ljudima, kulturama, jezicima, verama. Svi ovi razlozi svrstavaju Tursku u sam vrh liste kada su u pitanju destinacije digitalnih nomada.

Klima sa puno sunčanih dana i prosečnom temperaturom od 29 stepeni, ljubazni i uvek dobri domaćini, izuzetno organizovan zdravstveni sistem, visok nivo sigurnosti i veliki broj različitih kultura samo su neke od glavnih prednosti. Alanja je trenutno jedno od najpopularnijih mesta za život digitalnih nomada i na gotovo svim sajtovima se nalazi u TOP10 po ocenama ljudi koji su se odlučili da neko vreme provedu u njoj.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by TRUST UNITED BALKAN (@trustunitedbalkan)

Onaj najvažniji faktor kada je u pitanju ovakav stil života - novac i troškovi, možda je i najveća prednost života u Alanji. Cene hrane, pića, smeštaja, troškovi osiguranja i troškovi za transport značajno su niži i ostavljaju dovoljnu količinu novca za štednju i uživanje. Mnogi digitalni nomadi upravo to navode kao glavni razlog zbog kojeg biraju Alanju kao svoje mesto za život. U većini slučajeva cena apartmana je manja nego cena boravka u hotelu, a zahvaljujući modernoj izgradnji i osluškivanju želja potrošača u okviru kompleksa pronaći ćete bazene, teretane, saune, kafiće i mnoge druge sadržaje koji vam daju priliku da se maksimalno opustite i uživate u boravku na ovoj prelepoj destinaciji - život kao u hotelu po pristupačnoj ceni. Još jedna posebna pogodnost je što se posebna pažnja posvećuju izboru lokacije za izgradnju, tako da su prodavnice, plaža, restorani na par koraka od vas, a aerodrom na svega 30ak minuta. Bilo da tražite životni prostor u stilu najluksuznijih hotela sa pet zvezdica ili ipak birate neku opušteniju varijantu sigurni smo da će Turska ispuniti sva vaša očekivanja. Iako odabir pravog mesta za život može delovati teško i zbunjujuće, pogotovo u stranoj zemlji, Trust United već godinama uspešno ispunjava snove o životu na obali mora ljudima iz celog sveta. Osim pronalska doma iz snova steći ćete prijatelje i saradnike za ceo život koji su ujedno i najuspešniji u svom poslu na našem tržištu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by TRUST UNITED BALKAN (@trustunitedbalkan)

Turska pruža neverovatnu kombinaciju kosmopolitskog, urbanog, mediteranskog, evropskog a u isto vreme i potpuno novog i zanimljivog načina života obogaćenog istočnjačkom kulturom, i sve to po izuzetno povoljnim cenama. Istraživanja su pokazala da je na primer Istanbul i do 3 puta jeftiniji za život od drugih evropskih gradova slične veličine! Svi ovi faktori često navode digitalne nomade da razmotre i odluče se za kupovinu nekog od apartmana na moru jer osim što će uvek imati gde da letuju, to predstavlja sjajnu investiciju i zagarantovan izvor prihoda gde god da se u svetu nalaze.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by TRUST UNITED BALKAN (@trustunitedbalkan)

Ukoliko ste oduvek maštali da radite posao iz udobnosti svog doma dok se budite uz pogled na more, a pauzu za ručak provodite na plaži ili u nestvarnom plavetnilu Sredozemnog mora - tu je Trust United koji možete zapratiti na instagram i facebook stranici @trustunitedbalkan ili kontaktirati njihovog agenta prodaje za Srbiju, Tijanu Arsić, na broj +381 (0) 66 518 11 42 koja je u svakom trenutku spremna da odgovori na sva Vaša pitanja i pomogne Vam da pronađete stan iz snova.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by TRUST UNITED BALKAN (@trustunitedbalkan)

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>