• 0

Ponovo kreće prodaja karata za put u svemir: Cena? Samo za "odabrane"

Akcije Virdžin Galaktika su se od oktobra prošle godine stropoštale za 66 posto

  • 0
Ričard Brenson, Simpsonovi Printskrin: Youtube/Virgin Galactic/Fox

Kompanija Virdžin Galaktik, u vlasništvu britanskog milijardera Ričarda Bransona, saopštila je da danas, 16. februara, ponovo pokreće prodaju karata za širu javnost za predstojeća putovanja u svemir.

Ta vest je podstakla rast njenih akcija za više od 10 posto na trgovanju pre otvaranja Volstrita. Cena jedne karte je prava "sitnica", tj. iznosi 450.000 dolara. Uključuje polaganje depozita od 150.000 dolara.

"Plan je da imamo prvih 1.000 kupaca kad počnemo s pružanjem usluge komercijalnih letova kasnije ove godine", naveo je glavni izvršni direktor Virdžin Galaktika, Majkl Kolglejzer, u saopštenju, prenosi Rojters.

Akcije Virdžin Galaktika su se od oktobra prošle godine stropoštale za 66 posto, pošto je kompanija odložila svoju uslugu komercijalnih putovanja u svemir za četvrti kvartal 2022.

Rezervacije za letove u svemir uključuju pristupanje zajednici Budući austronauti, koja će članovima omogućiti pristup događajima, putovanjima i pripremnim aktivnostima za let u svemir pre njihovog putovanja.

Nekoliko kompanija, uključujući SpejsIks, Ilona Maska, i Blu Oridžin, Džefa Bezosa, rade na tome da kosmički turizam postane stvarnost, a neke od njih su već na letačkim misijama imale "obične građane", dodaje britanska agencija.

Podsećamo vas i kako su izgledala putovanja u svemir dvojice milijardera, Ričarda Bransona i Džefa Bezosa.

Video: Milijarder ispisao istoriju: Ovo je iskustvo života. Unity 22 bezbedno sleteo na zemlju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>