• 23
 ≫ 

Brza pruga prošla test, moguće je 200 km/h kroz Srbiju: Prvi put u Štadlerovom vozu

 ≫ 

"Ova brza i udobna vožnja je dokaz koliko će ta linija značiti žiteljima dva najveća grada u Srbiji, samim tim i celoj zemlji"

  • 23

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je promotivnoj vožnji novog voza za velike brzine "Stadler KISS" na liniji Beograd-Petrovaradin.

- Prvi put u Štadlerovom vozu, 200km na sat kroz Srbiju! - napisao je predsednik u opisu snimka vožnje novim brzim vozom.

I gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bio je da nas u vozu koji je iz Beograda krenuo u vožnju novim vozom do stanice u Petrovaradinu koja je modernizovana.

-Za manje od 30 minuta spektakularne vožnje novim “Stadler Kiss” vozom sam u društvu predsednika Aleksandra Vučića i Gerharda Šredera, bivšeg kancelara SR Nemačke, “doleteo” od stanice “Beograd centar” do stanice “Petrovaradin”. Ova brza i udobna vožnja je dokaz koliko će ta linija značiti žiteljima dva najveća grada u Srbiji, samim tim i celoj zemlji. Grad Novi Sad je na stanici u Petrovaradinu izgradio nadsteršicu sa nazivom stanice, asfaltirao prilaznu ulicu počev od glavne ulice i sve prilazne pešačke staze, postavio jarbole sa zastavama, na kružnom toku ispred objekta postavio rasvetu, kompletan mobilijar u vidu klupi, korpi za smeće, žardinjera i stajališta za bickla, potom zastave na objektu, takođe Grad je brendirao objekat sa piktogramima, postavio led pano sa oznakom za brzi kolovoz, kompletan prostor ozelenio i zasadio ukrasno šiblje i stabla.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

U toku su i obimni radovi na rekonstrukciji i ulepšavanju novosadske stare dame – Glavne železničke stanice na Bulevaru Jaše Tomića, koja će u potpuno novom i savremenom ruhu uskoro dočekati prvi brzi voz. Sugrađani, za manje od mesec dana ono što je delovalo nemoguće će postati stvarnost, malo je reći da sam oduševljen doživljenim- istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Александар Вучић (@avucic)

Video: Nagrada je milion dinara: Brzi vozovi Srbije dobijaju novi logo, a svi mogu da daju predlog

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    17. februar 2022 | 13:39

    Sta je sa mojim komentarom?Ne razumem zasto ne objavljujete?Uvek je isti problem.Ako mi neko moze odgovoriti u cemu je problem bio bih mu veoma zahvalan.Mozda negde gresim?Ili ako mi necete objavljivati komentare,recite mi molim vas,da znam da ne pisem vise?Hvala…

  • Džontra

    17. februar 2022 | 13:30

    Ako nije lično vozio Neračuna se

  • Realna

    17. februar 2022 | 13:42

    Znacice sigurno, jos kada bi i cena karte bila pristupacnija...cujem da je 1.600 rsd povratna, a u jednom pravcu 1.000 rsd.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>