• 3

Za sufinansiranje izgradnje proizvodnih hala u Milićima, u Republici Srpskoj, 250.000 evra

Ukupna vrednost investicije je 500.000 evra

  • 3
budžet, biznis, investicije Foto: Unsplash

Pokrajinska vlada, preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, izdvojila je danas 250.000 evra (30 miliona dinara) za sufinansiranje izgradnje proizvodnih hala u industrijskoj zoni u opštini Milići, u Republici Srpskoj.

Ukupna vrednost investicije je 500.000 evra, a zajednički će je realizovati Pokrajinska vlada i Vlada Republike Srpske.

Na površini od oko 2.000 kvadratnih metara biće izgrađene i infrastrukturno opremljene dve proizvodne hale, čime će se obezbediti uslovi za dolazak domaćih i stranih investitora.

Ova zajednička investicija Pokrajinske vlade i Vlade Srpske, omogućiće brži privredni razvoj opštine Milići i tog dela Podrinja, otvaranje novih radnih mesta i uslove za bolji život građana, s opštim ciljem da se zaustavi migracija iz nerazvijenih opština iz Republike Srpske prema AP Vojvodini.

Na današnjoj sednici Pokrajinska vlada izdvojila je i 27,5 miliona dinara za sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom na Bulevaru cara Lazara u Novom Sadu.

Video: Nagrada je milion dinara: Brzi vozovi Srbije dobijaju novi logo, a svi mogu da daju predlog

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>