• 0

BAT: Najveći rast u 2021. godini ostvarile nove kategorije proizvoda

British American Tobacco (BAT), multinacionalna duvanska kompanija, koja je jedan od najvećih i najupešnijih stranih investitora u Srbiji, objavila je globalne finansijske rezultate poslovanja za 2021. godinu

  • 0
BAT logo

Foto: Logo

Prema godišnjem izveštaju, ostvaren je ukupni prihod od 25,68 milijardi britanskih funti, kao i poslovna dobit od 10,23 milijarde britanskih funti.

Kao najvažniji postulat korporativne strategije, BAT je postavio ciljeve u vezi sa zaštitom životne sredine, društvenom odgovornošću i korporativnim upravljanjem (ESG), zahvaljujući kojima ostvaruje održivi rast. Podsticanjem sve većeg broja potrošača na prelazak na proizvode smanjenog rizika, BAT smanjuje uticaj poslovanja na ljudsko zdravlje. Istovremeno, kompanija je na dobrom putu da ostvari i druge ciljeve iz segmenta održivosti, uključujući i postizanje ugljenične neutralnosti na nivou BAT grupe do 2030. godine.

- Ovakvi snažni temelji omogućuju nam da se okrenemo narednoj fazi našeg putovanja – bržoj transformaciji ka boljem sutra (A Better Tomorrow). Na dobrom smo putu da do 2025. godine ostvarimo prihod od pet milijardi britanskih funti, kao i profitabilnost u novim kategorijama. Nastavićemo da radimo na stvaranju novih prilika koje se tiču kategorije proizvoda beyond nicotine, koristeći pritom naše znanje i sposobnosti vezane za nove kategorije - istakao je Jack Bowles, glavni izvršni direktor.

BAT grupa je u 2021. godini zabeležila najveći rast prihoda, od preko 50 odsto u novim kategorijama proizvoda, a broj korisnika njihovih proizvoda iz tog segmenta dostigao je 18,3 miliona, što je 4,8 miliona korisnika više za godinu dana. Zahvaljujući prethodno navedenom, BAT je okrenut prema sledećoj fazi, odnosno dodatnom ubrzanju transformacije ka Boljem sutra (A Better Tomorrow).

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari