• 6
 ≫ 

Divlji taksista u Beogradu opelješio par iz Indije: "Jedno loše iskustvo ne čini da manje volimo Srbiju"

 ≫ 

Ovaj par je novembra prošle godine bio u Srbiji, mnogo im se svidela naša zemlja i rešili su da baš u Beogradu proslave drugu godišnjicu braka

  • 6
Taksista Foto: Shutterstock

Ponam i Džošua, mladi Indijci, došli su u Beograd da proslave dvogodišnjicu braka, ali čim su sleteli u svoj omiljeni grad, dočekao ih je hladan tuš - opljačkao ih je lažni taksista, koji im je vožnju od aerodroma do Brankovog mosta naplatio neverovatnih 6.250 dinara. Za vožnju im je uzeo i tri više puta nego što je trebalo.

Ovaj par je novembra prošle godine bio u Srbiji, mnogo im se svidela naša zemlja i rešili su da baš u Beogradu proslave drugu godišnjicu braka. Sleteli su na beogradski aerodrom u četvrtak nešto iza podneva i seli u prvi taksi. Odmah su videli da tu nisu čista posla - nigde nije bilo taksimetra, a vozač je kilometražu pratio na mapi mobilnog telefona. Kad su stigli na odredište u Karađorđevu ulicu, blizu Brankovog mosta, usledio je šok - taksista im je tražio 6.250 dinara Insistirali su da taksista pozove Vesnu Lazarević, koja je trebalo da ih dočeka. Ali ovaj je vrdao, uvalio im je račun bez ikakvog pečata, a na poleđini je napisao ime, verovatno lažno, sa navodno svojim, ali - kako se ispostavilo - nepostojećim brojem telefona i pobegao, preneo je Kurir.

Kamere na svakom koraku

Iako je prevarant dao lažni taksi račun i nepostojeći broj telefona, sigurno je da policija može da ga nađe. Za početak, ceo aerodrom je pokriven kamerama, pa gotovo da nema šanse da se na nekoj ne vidi kako mladi par iz Indije ulazi u takozvano taksi vozilo.

Inače, taksi prevoz od aerodroma do centra grada košta obično između 1.800 do 2.200 dinara, pa je jasno kolike su razmere ove pljačke.

- Bili smo šokirani. Tražili smo da taksista pozove našeg domaćina jer smo znali da je cena previsoka. Prošle godine smo 40 evra platili taksi od Beograda do Novog Sada, a sada od aerodroma do Brankovog mosta skoro 55 evra. Pod lažnim izgovorima nije hteo da pozove našeg domaćina i dao nam je lažni račun - rekao je Ponam.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Napuštena mesta Srbija (@sav_taj_ludi_balkan)

I mimo svega, jedan prevarant s aerodroma ne može, srećom, da promeni mišljenje ovih mladih Indusa o Srbiji - oni ističu da znaju da su Srbi topli domaćini i upravo i zato su odlučili da se vrate i baš ovde proslave godišnjicu braka.

- Jedno loše iskustvo ne čini da manje volimo Srbiju, jer smo ranije imali vrlo prijatna iskustva u vašoj zemlji - naglašava Džošua.

Vesna Lazarević nije videla taksi, ali kaže da su njeni gosti bili vrlo uznemireni i da su je zamolili da hitno pozove "taksi policiju":

- Pozvala sam komunalnu miliciju i dala sam im sve podatke s lažnog taksi računa. Putovali su više od 6.000 km, bili su umorni i zato su platili taj račun iako su rekli taksisti da je to previše.

Iako je baš u četvrtak, 17. februara, na dan kada su i mladi Indusi opljačkani, u Službenom listu Grada Beograda objavljeno da je poskupeo taksi prevoz u prestonici, tog dana su taksisti vozili po starom cenovniku. Kako su nam objasnili u jednom taksi udruženju, čekao se petak da ista odluka bude objavljena i u Službenom glasniku. Ali ni posle toga nisu svi taksisti mogli da voze po novoj ceni jer se čekalo na red da im taksimetri budu "nabaždareni" na nove iznose. Po novom cenovniku start je 220 umesto 170 dinara, a kilometar je u dnevnoj tarifi 80 dinara umesto ranijih 65. Pa i po novim cenama, ceh za 18 km od aerodroma do Brankovog mosta ne bi bio veći od 3.000 dinara.

Video: Teroristički napad? Ne, taksista pao sa 5. sprata garaže na ulicu i povredio 7 osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iki

    19. februar 2022 | 21:14

    Rupe u zakonu!

  • Ivan

    20. februar 2022 | 10:14

    Ogledalo Srbije gde drzava nikad nije mogla da uredi tu delatnost u celoj Srbiji....Evo u Smederevu dil opstine i vlasnika udruzenja gde radi veliki broj neprijavljenih vozaca uzimaju cist kes , deru narod a nista drzavi neplacaju jer nece opstina da se angazuje da sredi rad na crno jer i oni imaju svoja vozila....

  • 534

    20. februar 2022 | 10:26

    Od aerodroma do Brankovog mosta kuca 1400 dinara.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>