• 10
 ≫ 

Metaverzum je već opčinio slavne: Supermodel Sara Sampajo kupila nekretninu?

 ≫ 

Exclusible procenjuje da će ukupna prodaja digitalnih privatnih ostrva, kada se preračuna u američku valutu, iznositi 2,9 miliona dolara za ostrvo i 1,6 miliona dolara za vile

  • 10
Sara Sampaio Foto: Profimedia/ANGELA WEISS/AFP, Shutterstock

Sara Sampajo (31) je portugalski supermodel sa neto bogatstvom od oko 10 miliona dolara.

Osim toga, ona je jedna u nizu bogataša zainteresovanih za svet metaverzuma. Podsećamo, pojam se odnosi na internet iskustvo koje vam omogućava da zamenite ili povećate stvarnost - kompjuterizovanim simulacijama koje naginju ka tome da budu što realnije.

Iako je metaverzum pre svega zanimljiv Marku Zakerbergu, osnivaču Fejsbuka odnosno Mete, i finansijskim institucijama, bankama - Morgan Čejs je, inače, prva banka u metaverzumu - pažnju mu poklanjaju i zvezde iz sveta mode i šoubiznisa.

Naime, prema pisanju Njujork Posta, Sampajo, nekadašnji Viktorijin anđeo, platila je 25 etereuma ili 71.445 dolara u to vreme - za virtuelno privatno ostrvo na platformi Sandbox, u takozvanom metaverzumu.

U tom kontekstu, o manekenki se poslednji put pisalo prošle jeseni, kada je navedeno da je njen dom u njujorškom kvartu Ist Vilidž oglašen za prodaju po nižoj ceni nego što je ona platila 2018. Kako se pisalo, reč je o gubitku od nekih 60.000 dolara.

Njujork Post dalje navodi da je reč o stambenom prostoru sa tri spavaće sobe i tri kupatila, koji je Portugalka platila 3,51 milion dolara 2018. godine, a zatim ga oglasila za prodaju po ceni od 3,45 miliona dolara. Od tada, cena je bila pala na 3,35 miliona dolara...

Možda će imati više sreće u metaverzumu, dodaje se. Sampajo je kupila privatna ostrva putem exclusible.com, a nalaze se odmah pored "zemljišta Snup Doga", saopštila je kompanija.

Metaverzum Foto: Shutterstock

- Masovna javna prodaja digitalnih nekretnina, koja je uključivala 150 vila i 25 privatnih ostrva, odvila se po principu "ko pre devojci, njemu devojka", i završena je za pet sati - rekao je izvršni direktor i suosnivač Exclusible-a, Thibault Launay.

Ostali kupci koji su se uključili u prodaju digitalnog ostrva na pomenutoj metaverzum platformi jesu naša proslavljena teniserka Ana Ivanović i zvezda Pariz Sen Žermena, Marko Verati, piše dalje Njujork Post.

Exclusible procenjuje da će ukupna prodaja digitalnih privatnih ostrva, kada se preračuna u američku valutu, iznositi 2,9 miliona dolara za ostrvo i 1,6 miliona dolara za vile.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strim

    20. februar 2022 | 09:38

    U prevodu kupila maglu. Ajde kazite mi jel moze da zivi stvarno u toj nekretnini koju je kupila ? Ljudska glupost je stvarno beskonacna.

  • Sone

    20. februar 2022 | 09:41

    Znaci kupili maglu,treba napisati ono sto jeste.

  • Boki

    20. februar 2022 | 09:40

    Ljudi jel nas neko zaj***va ? Sta su kupili ? Hahahahaha koja komedija.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>