• 2
 ≫ 

Polovnjaci kod naših komšija sve skuplji: Neki modeli vrede do 30 odsto više

 ≫ 

Na ceni su prvenstveno dizelaši

  • 2
Automobil prodaja Foto: Shutterstock

Pandemijska kriza nije zaobišla auto-industriju iz više razloga, a pre svega, zbog manjka čipova.

Cene automobila su, stoga, naglo porasle, a posebno polovnjaka, usled nemogućnosti dovoljne proizvodnje novih vozila. Ta kriza odrazila se i u susednoj Crnoj Gori.

Naime, polovni automobili u regionu mahom se uvoze iz Nemačke, gde su zalihe sada sve manje, a cene rekordne. Tako je, prema pisanju crnogorskih medija, i u toj zemlji došlo do poskupljenja vozila.

Polovnjaci su, kako se navodi, skuplji do 30 odsto kada je reč o određenim modelima. Ipak, neki prosek je poskupljenje od 10 do 20 procenata.

Na ceni su prvenstveno dizelaši.

Tokom 2020. je registrovano manje novih vozila, jer je pandemija poremetila lance snabdevanja i samu isporuku, ali i rad u proizvodnji kada govorimo o najvećim fabrikama u kojima nastaju poluprovodnici.

Video: Početak izgradnje brze saobraćajnice: Za godinu i po od Beograda do Šapca za 45 minuta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bugi

    21. februar 2022 | 08:19

    Krseve uvoze sa 400.000 km ,svi vracaju kilometrazu na 180,000-220,000 km 90 % vozila su u oglasima na toj kilometrazi ,sa takvom ih nema u Nemacko .Italiji ili Ch i ako ima skuplja su nego u Srbiji i sta vam to govori pa da se vecina bavi prevarama jer da uvezu sa tim kilometrima niko nebi kupio auto.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>