• 2
 ≫ 

"Neće biti nikakvog rudnika na Avali ili Kosmaju": Ministarka negirala spekulacije

 ≫ 

"Ne postoji investitor koji može da dobije urbanističke uslove na ovom prostoru", navela je Mihajlovic

  • 2

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović negirala je spekulacije u javnosti da će kineska komapnija Ziđin navodno nakon kupovne kompanije Rakita i drugih rudarskih kompanija, koje su imale određene dozvole, početi da istražuje rude po čitavoj Srbiji.

Mihajlovićeva je rekla je da nikakvog rudnika na Kosmaju ili Avali ne može biti i da je neistina da će bilo šta biti urađeno na štetu gradana.

Navela je da su se u javnosti pojavile tvrdnje koje nemaju veze s istinom.

"Pre svega, geološka istraživanja o kojima je reč odobrena su rešenjima iz 2012, a Ziđin je postao vlasnik istražnih prava kupujući drugu kompaniju. Nikakvog rudnika na Kosmaju, Avali ne može biti i ne postoji investitor koji može da dobije urbanističke uslove na ovom prostoru", rekla je Mihajloviceva novinarima na konferenciji "Privreda Srbije na tržištu električne energije".

Ministarka je negirala i da će biti bilo kakvih istražnih radova.

"Neistina je da ce građani imati problem zbog istražnih bušotina, kao što je nemoguće da dođe do eksploatacije bez odbranjenog elaborata", rekla je Mihajlovićeva.

Video: Menja se Porodični zakon: Mihajlović najavila zabranu sklapanja ranih brakova bez dozvole

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>