• 1
 ≫ 

Posetili smo raj za fanove Harija Potera: Za 160 RSD dobijete kafu, malo magije i filmski doživljaj

 ≫ 

Blizina, pristupačne cene, znamenitosti, vožnja brodom, dobar šoping i razne druge avanture. To vas zasigurno čeka u Budimpešti, ali i nešto više...

  • 1
The magic kafić Foto: Telegraf.rs

Budimpešta je metropola koju, prema zvaničnim podacima, godišnje poseti oko 30 miliona turista.

Možda niste znali, ali građani Srbije su pri vrhu te liste.

Naime, turisti iz naše zemlje su u februaru izbili među prvih pet zemalja po broju posetilaca, ispred Rumunije, Poljske, Italije i Holandije.

Glavna prednost?

Blizina, pristupačne cene, znamenitosti, vožnja brodom, dobar šoping i razne druge avanture. Uz malo zadržavanja na granici ovih dana, od Beograda do Budimpešte stižete za nekih šest sati.

Ono što je lepota svakog novog dolaska u mađarsku prestonicu jeste upoznavanje novih zona grada, gde se kriju raznovrsni lokali, butici, hoteli, antikvarnice itd.

Tako nas je jedna lagana šetnja od hotela dovela do magičnog kafića The Magic, koji je potpuno u znaku Harija Potera. Za verne fanove ovog kultnog serijala, kafe-restoran je prava poslastica.

Dočekaće vas ljubazno osoblje, već naviknuto na očekivane reakcije ljudi: osmehe od "uva do uva", fotografisanje, poziranje, "proučavanje".

- Lokal postoji od 2019. godine, a dolaze nam ljudi iz celog sveta, uvek smo bukirani - kaže konobarica za Telegraf Biznis, i dodaje da se u istoj ulici nalazi i escape room, odnosno objekti inspirisani Piratima sa Kariba i Džumandžijem.

U to da zaista jesu krcati mogli smo i sami da se uverimo, budući da smo mogli da dobijemo sto "s vrata", ali samo na sat vremena. Nakon toga, stižu gosti koji imaju rezervaciju. U tom momentu, inače, to je bio jedini slobodan sto.

Kako nam je rečeno, nije u pitanju licenca.

Kafić je na dva sprata i potpuno, autentično odiše atmosferom iz poznatih romana, odnosno filmskih nastavaka.

Espreso 160, čaj 260 dinara

The Magic je smešten u preslatkoj ulici Hajos, relativno blizu čuvene Opere, i radi svakog dana od 10 do 22 sata. Uglavnom služe brzu hranu, hamburgere, vafle, pomfrit, ali i razna moderna pića i kafe.

Za oko nam je zapala kafa sa mlekom i medom, Melange, koja košta 890 forinti ili oko 2,5 evra. Ono što treba da znate i što je napomenuto u meniju, jeste da račun podrazumeva dodatnih 10% od iznosa računa, koji se odnose na samu uslugu i serviranje.

Prevedeno u našu valutu, espreso košta nekih 160 dinara (490 forinti), dok je čaj oko 260 RSD. Kapućino je 690 forinti ili skoro 230 dinara, a najskuplja je irska kafa koja košta 1.490 forinti, odnosno oko 490 dinara.

Serviranje je svakako poseban doživljaj. Konobar/ica nakon donošenja pića ili hrane traži od gosta da izgovori neku od čini, a nakon toga radi mali "magični trik", kao što možete videti na fotografiji iznad.

Video: Papreno skupa knjiga koja košta kao stan u centru Beograda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>