• 0

Kriza u Ukrajini utiče na džep ruskih bogataša: Istopile se milijarde

Za manje od dva meseca ruski milijarderi izgubili su 33 milijarde dolara

  • 0
Leonid Mihelson i Genadij Timčenko

Foto: Pixabay, Profimedia

Bogatstvo ruskih milijardera je palo za 33 milijarde dolara ove godine, a eskalacija sukoba u Ukrajini bi mogla da dovede do još značajnijeg pada bogatstva.

Ukupna vrednost bogatstva 23 ruska milijardera je sada 342 milijarde dolara, u poređenju sa 375 milijardi dolara na kraju prošle godine, preneo je Blumberg.

Genadij Timčenko predvodi listu milijardera čije je bogatstvo palo, pa mu je finansijsko stanje za skoro trećinu manje u odnosu na 1. januar, prema Blumbegovom indeksu milijardera, na listi od 500 najbogatijih ljudi sveta.

Timčenko (69), sin bivšeg sovjetskog vojnog oficira, koji je upoznao i postao prijatelj sa Vladimirom Putinom početkom devedesetih, sada ima bogatstvo od oko 15,8 milijardi dolara, a većinu novca stekao je od udela u ruskom proizvođaču gasa "Novateku".

Još jedan deoničar "Novateka" Leonid Mihelson je "tanji" za 6,4 milijarde dolara, a direktor "Lukoila" Vagit Alekperov je izgubio 3,5 milijardi dolara, dok su deonice kompanije pale za 19 odsto.

Video: Brena i Boba uvek imaju kod koga da se pozajme: Kum pevačice i tenisera je milijarder

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>