• 1
 ≫ 

Cena bitkoina pala ispod 35.000 dolara zbog sukoba u Donbasu

 ≫ 

Najvrednija svetska kriptovaluta pala je ispod 40.000 dolara tokom vikenda i nastavila da pada kako se ukrajinska kriza intenzivira

  • 1
bitkoin Foto: Freepik

Cena bitkoina pala je ispod 35.000 dolara u četvrtak rano ujutru nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin najavio vojnu operaciju u regionu Donbasa u Ukrajini.

Prema CoinMarketCap-u, Bitcoin se prodavao po ceni od 34.969 dolara u 1:22 po istočnom vremenu. To je pad više od 8% u odnosu na dan ranije.

Najvrednija svetska kriptovaluta pala je ispod 40.000 dolara tokom vikenda i nastavila da pada kako se ukrajinska kriza intenzivira.

Valuta je izgubila skoro polovinu svoje vrednosti od novembarskog maksimuma od 68.990 dolara zbog geopolitičkih tenzija, mogućnosti povećanja kamatnih stopa od strane Federalnih rezervi SAD i ograničavanja digitalne imovine nekih velikih ekonomija.

I druge kriptovalute su takođe prilično pale u četvrtak ujutru. Ethereum je pao za više od 12%, prema CoinMarketCap-u, dok je dogecoin pao za više od 14%. Ethereum i dogecoin su se poslednji put trgovali po 2.349 dolara i 10 centi, respektivno.

Edvard Moja, visoki analitičar američkog tržišta u Oandi, rekao je u belešci klijentima u četvrtak da su „mnogi kripto investitori srušeni zbog poslednjeg kraha“.

- Investitori oklevaju da povećaju svoj udeo s obzirom na ogromnu neizvesnost u pogledu rizične imovine - previđa Moja da će bitkoin verovatno nastaviti da „pada ispod 40.000 dolara, jer će geopolitičke tenzije sprečiti rizična sredstva da prikupe veći deo rasta“.

Video: Putin proglasio početak vojne akcije: Ko pokuša da nas zaustavi, suočiće se sa neviđenim posledicama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    24. februar 2022 | 09:31

    Svaka prevara na kraju ipak propadne. Menjati nešto za ništa je vrh vrhova.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>