• 1

"Pojedinici žele da zloupotrebe poljoprivrednike, nećemo da politizujemo borbu pravih domaćina"

"Nikada nismo dozvolili da se ta borba politizuje"

  • 1
Subvencije, poljoprivreda Foto: Shutterstock

Nezavisna Asocijacija poljoprivrednika Srbije oglasila se povodom najave protesta dela poljoprivrednika. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Pitanje i borba za bolji položaj poljoprivrednika je za nas apsolutni prioritet i jedini zadatak od trenutka osnivanja, NAPS i poljoprivredna udruženja sa teritorije cele Srbije koje su naše članice zanima samo poljoprivreda, što je regulisano i našim statutom.

Sve što smo do sada ostvarili, postigli smo isključivo kroz predlaganje razumnih i realnih ciljeva koji se u tom trenutku mogu postići uz zajednički rad i razgovor poljoprivrednika i države. Svesni da je to jedini put za prevazilaženje problema, nikada nismo dozvolili da se ta borba politizuje i rad svih iskrenih poljoprivrednih udruženja poništi i kompromituje u javnosti.

Nažalost, upravo to se dešava ovih dana jer pojedini političari, pod kapom navodnih udruženja umesto ostvarivih predloga iznose niz političkih uslova i pamfleta, sami svesni toga da je to u ovom trenutku neostvarivo. S ve to uz dodatnu pretnju radikalizacijom njihovih protesta u ime poštenih domaćina poljoprivrednika.

To sve ističemo zbog toga što ne želimo da se naš trud i rad zaprlja političkim cirkusom i predstavljanjem pojedinaca kao „pravih“ zaštitnika poljoprivrednika.

Činjenica da se izbori bliže, a da pojedinci misle da će time ostvariti političku i neku drugu korist kroz zloupotrebu poljoprivrednika je nešto što mi nećemo dozvoliti", piše u saopštenju.

Video: Njive u zapadnoj Srbiji nisu idealne samo za maline: Proizvođači pšenice zadovoljno trljaju ruke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MILE

    24. februar 2022 | 16:02

    To sto vi ,,saopstavate''... da nije zalosno, bilo bi smesno

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>