• 29
 ≫ 

"Najveći i najoštriji paket koji je Rusija ikad videla": Nove sankcije upravo objavljene

 ≫ 

Ranije je sedam ministara većalo o novom paketu sankcija

  • 29
Ukrajina Rusija kriza sankcije Foto-montaža: Tanjug/AP, Shutterstock

Velika Britanija upravo je objavila "najveći i najoštriji" paket ekonomskih sankcija koje je Rusija "ikad videla", rekao je britanski premijer.

Britanci će kao prvu meru zamrznuti svu imovinu VTB banke, i uvesti sankcije za avio-giganta Aeroflot.

"Ova ovlašćenja će nam omogućiti da potpuno isključimo ruske banke iz finansijskog sistema Ujedinjenog Kraljevstva... sprečićemo ih da pristupe klirinškim plaćanjima. S obzirom da je oko polovine ruske trgovine trenutno u američkim dolarima, sa zadovoljstvom mogu da kažem Predstavničkom domu da Sjedinjene Države preduzimaju slične mere", rekao je britanski premijer Boris Džonson.

Džonson je rekao da će količina novca koju će ruski državljani moći da polože na svoje bankovne račune u Velikoj Britaniji biti ograničena.

Sankcije će takođe biti primenjene Belorusiji zbog njene uloge u ukrajinskoj invaziji.

Dalje je najavio nova ograničenja i "strože kontrole izvoza, slične onima koje sprovode SAD". Džonson je rekao da će novouvedene sankcije značiti da „oligarsi u Londonu neć imati gde da se sakriju“.

Podsetimo, očekuje se da američki predsednik Džo Bajden održi govor i saopšti detalje oko uvođenja sankcija Rusiji, kako se pretpostavlja, biće to "odsecanju zemlje od napredne tehnologije" i "postavljanje ograničenja za velike finansijske subjekte".

Istovremeno, sedam ministara u Britaniji razgovaralo je o novom paketu sankcija.

Posle kritika, prvobitni paket sankcija nije otišao dovoljno daleko, a ministri su jasno stavili do znanja da imaju više opcija koje mogu da budu iskorišćene u pravo vreme.

Verovatno će to uključivati zabrane putovanja i zamrzavanje imovine za više pojedinaca i sankcije za više banaka. Takođe bi se moglo proširiti na ključne ruske industrije poput tehnologije, energetike i hemikalija.

Kada je reč o međunarodnoj finansijskoj mreži SWIFT , malo je verovatno da će EU za sada izbaciti Rusiju.

Video: Ukrajinska vojska objavila video navodnog napada na rusku oklopnu kolonu

Uskoro opširnije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    24. februar 2022 | 18:36

    Znači permanentni hladni rat protiv Rusije se pretvara u ekonomski. Ali eto, Rusija neće da se pokori vladarima iz senke i Novom svetskom poretku. Zato su dotični podmetnuli požar na granicama Rusije. Sve se zna, predvidivo je i znalo se sve, kao i krajnji cilj. Svi moraju biti pokoreni. Ajde da vidimo. Kina može da odigra presudnu ulogu. Ovo je prelomna godina, ili dve, koja određuje budućnost možda do kraja veka.

  • Napred Rusijo do pobede

    24. februar 2022 | 18:24

    Sad kontra sankcije ovim zlotvorima

  • Дража

    24. februar 2022 | 18:12

    😂😂😂 Ујед комарца!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>