• 0
 ≫ 

Ovo je paket koji je Rusija spremila da spasi finansije: Banke izdržale stres testove

 ≫ 

Rusija danas ima finansijska sredstva dovoljna da osigura stabilnost finansijskog sistema u uslovima sankcija

  • 0
novac, rusija

Foto: Pixabay

Vlada Rusije pripremila je mere za zaštitu finansijskih tržišta i velikih ruskih kompanija od sankcija i drugih pretnji, saopštila je pres služba Kabineta ministara.

Ruska vlada je formirala jasne planove za mere zaštite finansijskih tržišta i pojedinačnih kompanija od mogućih sankcija i drugih pretnji, navodi se u saopštenju i dodaje da su sprovedene simulacije (stres testovi) posledica uvođenja sankcija, a kao rezultat, formirani su jasni akcioni planovi.

Napominje se da su finansijsko tržište i najveće kompanije u potpunosti spremne za njihovu implementaciju.

Rusija danas ima finansijska sredstva dovoljna da osigura stabilnost finansijskog sistema u uslovima sankcija i spoljnih pretnji, ističe se u saopštenju.

U narednim nedeljama, trgovanje državnim OBLIGACIONIM obveznicama će biti suspendovano.

Značajan iznos privremeno slobodnih sredstava na jedinstvenom računu trezora saveznog budžeta (više od 4,5 biliona rubalja sa neto zaduživanjem planiranim u 2022. godini - 2,2 triliona rubalja) omogućava fleksibilan pristup na raspored plasmana, saopštila je pres služba.

Osim toga, Ministarstvo finansija Rusije će zajedno sa Bankom Rusije nastaviti da pomno prati situaciju na finansijskim tržištima i ako bude potrebno, preduzimaće dodatne mere za održavanje finansijske stabilnosti, stoji u saopštenju.

Vlada Ruske Federacije će pomoći u obezbeđivanju održivog poslovanja kompanija koje se nalaze na listi sankcija, očuvanju radnih mesta i plata, navodi se u saopštenju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>