• 0

Mirović: Studentski kulturni centar u Novom Sadu prvi put od osnivanja dobija svoj objekat

Studenti i studentske organizacije dobiće novo mesto okupljanja i moderan objekat

  • 0
VOJVODINA KONFERENCIJA RAZVOJ Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas pripremne radove za početak izgradnje novog objekta Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu, istakavši da je reč o projektu vrednom 650 miliona dinara koji finansira Pokrajinska vlada, a čiji se završetak očekuje za nešto manje od dve godine.

- Ova ustanova od pokrajinskog značaja prvi put u istoriji Univerziteta imaće svoj prostor sa novim sadržajima. Studenti i studentske organizacije dobiće novo mesto okupljanja i moderan objekat.

Posle šest godina zajedničkog rada sa Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom, i završenog Naučno-tehnološkog parka, kao i veoma dobrog napretka radova na izgradnji zgrade Biosensa, zadovoljstvo je videti da naš univerzitet napreduje - izjavio je predsednik Mirović.

Projektom je predviđena izgradnja objekta površine 3.500 kvadratnih metara, u kojem će biti smeštena administracija SКC, kao i deo namenjen studentskim organizacijama, izložbena galerija i koncertna sala sa pratećim sadržajima.

Predsednik Mirović je podsetio na to da će biti rekonstruisana i tartan staza na Đačkom igralištu, što će doprineti kompletnom uređenju Univerziteta.

- Prostor u punom kapacitetu za kulturne i druge sadržaje - istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević, rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Madić i direktor Studentskog kulturnog centra Obrad Škrbić.

Video: Mirović: Zbog prebukiranosti KC Vojvodina od sutra Ortopedija nova kovid bolnica

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>