• 1
 ≫ 

Otvaranje fabrike Wacker Neuson: "Živim za dan kada će Srbija imati još više ovakvih kompanija"

 ≫ 

"Nije postojalo bolje mesto koje bi bilo domaćin Wacker Neuson", rekao je Vučić

  • 1
Aleksandar Vučić, Wacker Neuson Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji nove fabrike kompanije Wacker Neuson u Kragujevcu.

Vučić se na početku obraćanja zahvalio svim prisutnima.

- Kragujevac, srce Šumadije, ovek je bio grad industrije. Nije postojalo bolje mesto koje bi bilo domaćin Wacker Neuson - u. Živim za dan kada će Srbija imati mnogo više ovakvih porodičnih kompanija. Naša Srbija danas je u društvu onih za koje smo mislili da su mnogo ispred nas- kazao je predsednik.

- Nije ni čudo što takvu kompaniju biraju brojni partneri. Naši nemački prijatelji donose iskustvo, znanje i kapital. Očekujemo da će biti više od 1.000 zaposlenih. Grade novu halu, Srbija je dala subvencije za zapošljavanje Šumadinaca i Kragujevčana - dodao je Vučić.

Kako objašnjava, za Srbiju je od velike važnosti ovoliki broj kompanija.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je poručio da je Kragujevac pravi grad za investicije, jer je uvek bio grad industrije, i pozvao i druge kompanije da ulažu u najveći grad Šumadije.

Podsetivši da je nemačka kompanija Vaker Noizon prešla dug put od osnivanja do danas, kada se njenim akcijama trguje na Franfurstkoj berzi, predsednik je rekao da živi za dan kada će Srbija imati mnogo porodičnih kompanija, koje će biti lideri u različitim industrijama.

Dodao je da kompanija planira da nastavi projekat dualnog obrazovanja sa kragujevačkim školama, uz podsećanje da gotovo niko nije verovao u taj projkeat, kada je polako uvođen u Srbiji.

Vučić je ukazao da nemačke kompanije u Srbiju uvek donose viševekovno iskustvo, ogromno znanje i veliki kapital.

Vučić je istakao i da je Nemačka ubedljivo prvi partner Srbije, sa 6,5 milijardi evra trgovinske razmene prošle godine.

Dodao je da kreću radovi na severnoj magistrali obilaznice oko Kragujevca, ali da postoji problem oko cene, jer cene građevinskog materijala, sirovina, rastu zbog krize.

Kakva je kompanija Wacker Neuson 

Kompanija Wacker Neuson Kragujevac d.o.o. je deo internacionalne grupe Wacker Neuson SE, sa centralom u Minhenu, Nemačka, koja se bavi proizvodnjom građevinskih mašina i celokupne mašinske opreme koja je potrebna u građevinskoj industriji. Grupa Wacker Neuson okuplja sledeće brendove: Wacker Neuson, Krammer i Weidemann.

Sa 50 filijala i preko 150 prodajnih i servisnih stanica, grupacija zapošljava više od 5500 zaposlenih. Proizvodni i razvojni centri se nalaze u Nemačkoj, Austriji, SAD, Srbiji i Kini. Wacker Neuson Kragujevac d.o.o. postoji od 2007. godine i trenutno broji preko 650 zaposlenih. Proizvodnja je bazirana na izradi ključnih komponenti za građevinske mašine, odnosno zavarenih konstrukcija. Za danas je najavljen početak izgradnje nove fabrike u Kragujevcu. Novo poslovno okruženje koje očekuje kompaniju u narednom periodu doneće novu moderniju proizvodnju u Kragujevac, nova radna mesta i nove projekte

Video: Vučić: Otvaramo fabrike i u vreme nestabilnosti u svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>