• 1

Otvoren veliki parking na beogradskom aerodromu: Koliko će se naplaćivati sat, a koliko dan?

U planu su i parking mesta sa punjačima za električna vozila, kao i perionica

  • 1
Parking aerodroma Nikola Tesla Luka Filipović

Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu otvoreno je novo parkiralište za automobile sa 1.500 mesta i besplatnim autobuskim prevozom do terminala.

Parking je otvoren nedaleko od aerodromskog robnog terminala na putu prema Surčinu u oviru projekta modernizacije aerodroma, saopšteno je.

Kako se dalje navodi, otvaranjem ovog parkinga dostignuta je još jedna važna prekretnica u celokupnom planu modernizacije aerodroma, koji sprovodi kompanije VINCI Airports.

Cena parkiranja iznosi 60 dinara po satu, 600 dinara po danu i 4.000 dinara za jednomesečno parkiranje. Parking je namenjen putnicima koji planiraju kraći, srednji i duži boravak na aerodromu, a od ukupnog broja parking mesta 798 je predviđeno za putnike.

Preostala parking mesta namenjena su vozilima osoba sa smanjenom pokretljivošću, taksi vozilima, rent-a-car agencijama i vozilima zaposlenih, dodaje se, i dalje ističe da je parkiralište opremljeno LED osvetljenjem, video nadzorom, najmodernijim sistemom kontrole pristupa.

U planu su i parking mesta sa punjačima za električna vozila, kao i perionica.

Autobuski transfer do terminala je uključen u cenu parkinga i saobraća na svakih 10 minuta, a u periodu od 17 do pet časova na svakih 20 minuta. Vožnja traje od pet do sedam minuta, navedeno je u saopštenju.

Video: Početak izgradnje brze saobraćajnice: Za godinu i po od Beograda do Šapca za 45 minuta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    1. mart 2022 | 23:33

    Uzasna organizacija. Bolje idite na parking prekoputa. Ostavite auto i lepo vas odvezu i dodju po vas.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>