• 5
 ≫ 

Epl obustavlja prodaju svih svojih proizvoda u Rusiji

 ≫ 

Fejsbuk, Jutjub i Tviter su počeli da zabranjuju sadržaj koji dele ruski mediji usred pojačanog pritiska evropskih zvaničnika da deluju protiv proruske propagande

  • 5
Apple prodavnica Foto: Shutterstock

Epl je prestao da prodaje sve svoje proizvode u Rusiji, saopštila je kompanija. Ova odluka usledila je kao odgovor na ruske napade u Ukrajini koji traju već šest dana.

Kompanija je u saopštenju navela da je "duboko zabrinuta" zbog rruskog napada i da je kao odgovor "pauzirala prodaju svih proizvoda" u ovoj zemlji. Epl je takođe saopštio da je u Rusiji ograničio pristup digitalnim uslugama, kao što je Apple Pay, kao i dostupnost aplikacija ruskih državnih medija van zemlje.

- Prošle nedelje smo obustavili sav izvoz u naš prodajni kanal u zemlji. Apple Pay i druge usluge su ograničene. RT News i Sputnik News više nisu dostupne za preuzimanje iz App Store-a van Rusije - saopštilo je rukovodstvo kompanije, prenosi CNN.

Ovakva odluka giganta dolazi u trenutku kada se tehnološke kompanije suočavaju sa sve većim pritiskom javnosti da deluju protiv Rusije. Ukrajinska vlada je prošle nedelje zatražila od Apple-a da prestane da nudi prodaju aplikacija u Rusiji, ali su neki stručnjaci za bezbednost i demokratiju rekli da bi to moglo da naškodi ruskim korisnicima koji protestuju protiv Kremlja i koji se oslanjaju na zapadne alate za organizovanje.

Fejsbuk, Jutjub i Tviter su počeli da zabranjuju sadržaj koji dele ruski mediji usred pojačanog pritiska evropskih zvaničnika da deluju protiv proruske propagande.

Netfliks je takođe rekao da odbija da emituje ruske državne TV kanale.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snork🔩😱

    1. mart 2022 | 23:46

    Pravićemo mi svoj internet svoje telefone ako zagusti komuniciraćemo radio stanicama i Voki tokijovima. Nazvaćemo te postapokaliptične uređaje Sputnik,Solaris,Polaris,Gagarin,Svarog,Moskva...ne mora da "BIDNE" Američko...ne mora da bude.

  • Сремац

    2. mart 2022 | 01:27

    И шта ће им то ђубре шпијунско,то смеће би ја и овде забранио...

  • Cika Velja

    2. mart 2022 | 10:14

    I sta dalje veli "ogrizak"...koliko radnika ce zbog tog ostati bez posla???

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>