• 2
 ≫ 

Još jedan gigant priskače u pomoć: Nudi 100.000 besplatnih mesta u avionu za izbeglice iz Ukrajine

 ≫ 

Mađarska avio-kompanija je donela odluku da pomogne ukrajinskim izbeglicama da stignu do svojih destinacija, ma gde one bile

  • 2
Wizz Air Foto: Wizz Air

Dok traju tenzije oko rusko-ukrajinskog sukoba, ceo svet je "na nogama".

Neke (privatne) kompanije i državne institucije zauzimaju jasan stav, određujući sankcije Rusiji ili pružajući pomoć Ukrajini, a među njima su i Airbnb, Wizz Air...

Kako smo pisali juče, najveća svetska baza za organizaciju i rezervaciju smeštaja odlučila je da ponudi besplatan smeštaj za 100.000 ukrajinskih izbeglica.

Boravak će biti finansiran donacijama Airbnb.org Fondu za izbeglice, kao i uz pomoć domaćina na platformi. Mimo toga, mađarska avio-kompanija je donela odluku da pomogne ukrajinskim izbeglicama da stignu do svojih destinacija, ma gde one bile.

Naime, Wizz Air se tim povodom oglasio i na Tviteru, rekavši da obezbeđuje 100.000 besplatnih mesta u avionu na kratkim letovima koji u martu kreću iz Poljske, Slovačke, Mađarske i Rumunije.

 

Podsećamo, prema aktuelnim informacijama, Britanija i Kanada zatvaraju svoje luke za ruske brodove, tačnije uvode zabranju pristajanja brodova u marine, koji dolaze iz Rusije.

Kao deo pružanja podrške Ukrajini, kompanije poput Boinga, Epla i Forda takođe uvode sankcije: otkazuju poslovanje, obustavljaju isporuku rezervnih delova i tehničku podršku, zaustavljaju svu prodaju u Rusiji i tome slično.

Najnovije informacije o Ukrajini pratite u našem specijalnom blogu iz časa u čas.

Video: Ovacije za svaku reč protiv Rusije: Bajden poručio Putinu i oligarsima da će se obrušiti na njih

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elan

    2. mart 2022 | 09:10

    Toliko o demokratiji i ljudskin pravima u evropi. Cenzura RT i Sputnjka svugde, da narod slucajno ne bi video pravo lice zapada, kao i to sto Bajden ne zna ni gde je ni sta je. IRANSKOG NARODA ooo boze, nadjite na netu i vidite sta senilni radi

  • TTelep

    2. mart 2022 | 09:09

    Eto prilike i Air Serbia da se priključi, bilo bi to humano od Francuza.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>