• 0

Galenika povečala prodaju u Srbiji za 13 odsto prošle godine

Galenika posluje i na 13 međunarodnih tržišta Evrope, Bliskog istoka i Afrike

  • 0
Galenika Foto: Galenika

Kompanija Galenika, koja je deo brazilske NC Grupe, na tržištu Srbije je u 2021. povećala prodaju za 13 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Kako je saopštila Galenika, rasla je 25 odsto brže od tržišta, čime je potvrdila stabilnu drugu poziciju po udelu na farmaceutskom tržištu Srbije.

Galenika je na tržištima u regionu (BiH, Crna Gora, Severna Makedonija) povećala prodaju za 33 odsto. U Srbiji i regionu je registrovan 31 proizvod, a 29 je već pušteno u promet.

Galenika je u 2021. ostvarila rast proizvodnje od devet odsto u odnosu na 2020. godinu.

Pored regiona, Galenika posluje i na 13 međunarodnih tržišta Evrope, Bliskog istoka i Afrike, gde je povećala izvoz za 14 odsto, dok je na tržištu EU uspešno registrovano 19 proizvoda.

Galenikin Institut za istraživanje i razvoj uz strateško partnerstvo sa sestrinskom kompanijom iz Brazila - EMS, radi na transferu tehnologije pet proizvoda iz novije generacije generičkih lekova. Uspešno su završeni transferi tehnologije za dva proizvoda, a za preostala tri se očekuje da budu završeni do kraja aprila.

Farmaceutska kompanija Galenika osnovana je 1945. godine, a krajem 2017. postala je deo NC Grupe (www.gruponc.net.br ), koja obuhvata i EMS - najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u celoj Latinskoj Americi.

Video: Vučić: Naručili smo i skupe lekove za 1.000-2.000 ljudi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>