• 6
 ≫ 

Srbija neće nacionalizovati preduzeća u vlasništvu ruskih kompanija: "Ne otimamo, nema razloga"

 ≫ 

Vučić je kazao da su nacionalizacija i konfiskacija najgore stvari koje neka država može da uradi

  • 6
privatizacija, biznis Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljajući ekonomske mere zbog sukoba u svetu i skoka cena, istakao je da će Srbija, ako dođe do poremećaja na energetskom tržištu naći najbolje, fer rešenje u kojem ni na koji način ne bi povredila interese ruskih partnera.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li je pomenuo mogućnost nacionalizacije NIS i sličnih preduzeća iz oblasti energije, odgovorio da naravno da nije, već da je rekao da će Srbija izbegavati nacionalizaciju i to što drugi rade.

"Nećemo da otimamo ono što pripada Ruskoj Federaciji. Nema razloga. Ali pratićemo stanje i kako se stvari odvijaju, da li će sve biti normalno sa uvozom nafte isl. Rafinerija sada radi 24 sata svakog dana“, objasnio je on.

Vučić je kazao da su nacionalizacija i konfiskacija najgore stvari koje neka država može da uradi, i da to podseća na priod 1945. godine.

"U ovom trenutku ne razgovaramo ni o čemu sličnom, već imamo dobru saradnju sa NIS-om. Ako bi došlo do poremećaja na trzištu našli bi najbolje, fer rešenje u kojem ni na koji način ne bi povredili interese ruskih partnera", istaka je on.

"Nismo spremni da nacionaizujemo rusku imovinu. Ako nešto budemo mogli da kupimo od poslovanja, kupićemo, ali nećemo da otimamo", rekao je Vučić. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>