• 0

Proglašenje pobednika 4. marta: Blizu 3.500 prijava na konkursu za ime i logo brzih vozova Srbije

Nepotpune i neodgovarajuće prijave nisu uzete u obzir

  • 0
Brzi voz

Foto: Promo/Srbija voz/Ustupljena fotografija

Konkurs "Srbija Voza" za izbor imena i vizuelnog identiteta brzih vozova Srbije pod nazivom Pusti inspiraciju da te vozi zatvoren je 21. februara, a na adresu organizatora stiglo je ukupno 3.481 prijava.

- Iznenađeni smo ogromnim interesovanjem naših građana i zahvaljujemo svima koji su učestvovali. Mnogi su pokazali veliki talenat, inventivnost i originalnost, što je dokaz da je Srbija danas zemlja sa velikim kreativnim potencijalom - poručuju organizatori.

Pravo učešća imali su građani Srbije i pravna lica registrovana u našoj zemlji, a stručni žiri uzeo je u razmatranje sva rešenja koja ispunjavaju uslove konkursa.

Neki od ključnih kriterijuma bili su da logo i ime ilustruju vrednosti brzih vozova (brzina,

jedinstvenost, originalnost, savremenost), kao i da ime mora biti integrisano u logotip.

Rešenje je trebalo da sadrži logo sa nazivom u vektorskom formatu u pdf-u, kao jednobojnu varijantu i u negativu. Uz naziv brzog voza, potrebna je bila i specifikacija tipografije, kao i šifre korišćenih boja. Takođe je moralo biti originalno delo autora i nije smelo da sadrži delove drugog autorskog dela.

Nepotpune i neodgovarajuće prijave nisu uzete u obzir.

Ko će pobediti na konkursu i osvojiti nagradu od 1.000.000 dinara saznaćemo 4. marta. Pobedničko ime i logo krasiće sve brze vozove Srbije, od kojih će prvi biti u komercijalnoj upotrebi na relaciji Beograd – Novi Sad.

Video: Nagrada je milion dinara: Brzi vozovi Srbije dobijaju novi logo, a svi mogu da daju predlog

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>