• 0

Er Srbija proširila saradnju sa jednom od najmoćnijih avio-kompanija

Zajedničkom saradnjom do novih destinacija

  • 0
air serbia er srbija

Foto: Air Serbia

Er Srbija i Turkiš erlajns najavili su novo unapređenje komercijalne saradnje novim kod-šer sporazumom, kojim se proširuju destinacije u okviru mreža dve nacionalne aviokompanije.

Sporazum je potpisan u Istanbulu u prisustvu generalnih direktora dve avio-kompanije - Bilala Ekšija i Jiržija Mareka, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Dve avio-kompanije, koje već imaju kod-šer sporazum za letove između Beograda i Istanbula, dodatno su unapredile saradnju time što je Er Srbija svoj JU kod dodala na letove Anadolu džeta, podružnice Turkiš erlajnsa, na letovima između Ankare i Beograda.

Turkiš erlajns je svoj TK kod dodao letovima Er Srbije između Niša i Istanbula, Kraljeva i Istanbula, time pružajući putnicima na navedenim letovima pristup globalnoj mreži Turkiš erlajnsa.

Avio-kompanije već imaju kod-šer saradnju za letove iz Beograda: Banja Luka, Tivat, Ankara

Iz Istanbula: Ankara, Izmir, Adana, Antalija, Dalaman, Gazijantep, Kajzeri, Konja, Trabzon, Gazipaša, Bodrum, Odesa, Kijev, Aman, Kairo, Tel Aviv, Niš, Kraljevo.

Uzimajući u obzir komplementarnu strukturu rasporeda oba prevoznika i recipročnih sporazuma, putnicima obe avio-kompanije biće omogućeno da uživaju u povezanosti prekomatičnih aerodroma.

Zajednički letovi nude brze i praktične konekcije za putnike koji putuju iz Istanbula - značajnog čvorišta avio-saobraćaja, do Beograda i dalje, kao i za putnike koji putuju iz srpske prestonice do Istanbula i dalje. Generalni direktor kompanije Turkiš Erlajns Bilal Ekši izrazio je zadovoljstvo proširenjem postojeće saradnje kroz unapređeni kod-šer sporazum sa Er Srbijom.

"Uvođenjem novih kod-šer letova na nekoliko destinacija u Srbiji, Turskoj i Balkanu, putnici stiču pogodnosti za putovanja. Nadamo se da ćemo sa unapređenim bilateralnim pravima pružiti dodatne mogućnosti našim putnicima", rekao je on i zahvalio Mareku i njegovom timu na trudu kako bi se realizovalo to unapređenje.

"Bez sumnje, taj korak takođe daje značajan doprinos bilateralnim odnosima dveju zemalja", rekao je Ekši.

Generalni direktor kompanije Er Srbija Jirži Marek podsetio je da unapređivanje komercijalne saradnje sa kompanijom Turkiš Erlajns datira od sredine 2020. godine.

"Uprkos činjenici da smo morali da radimo na daljinu, uspeli smo da dogovorimo izuzetno uspešnu saradnju na letovima između naših matičnih aerodroma, koja se brzo proširila na dodatne destinacije", rekao je on i naglasio da mu je čast što možemo da potipišemo dodatno proširenje kod-šer sporazuma između dve kompanije na direktan način, sastankom dva generalna direktora.

Dodao je da je to prilika da se formalizuje još bolja saradnju u narednim mesecima i godinama, posebno uz slabljenje pandemije i globalni oporavak avio-saobraćaja.

Turkiš erlajns, koja leti u više zemalja i na više destinacija nego bilo koja druga avio-kompanija na svetu, trenutno održava više od 300 međunarodnih putničkih i teretnih destinacija, u 128 zemalja.

Od osnivanja kompanije 1927. godine, Er Srbija je lider u avio-saobraćaju u Jugoistočnoj Evropi. U 2022. Er Srbija će pokrenuti 12 novih destinacija širom Evrope i Bliskog Istoka, sa tri aerodroma u Srbiji.

Video: Novi avion Er Srbije s likom Nikole Tesle stigao je u Beograd

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>