• 14

Deo radnika obustavio rad, oglasio se i direktor "Pošta Srbije"

Radnicima Pošte povećanje plate u 2022, a u martu stižu nove uniforme i oprema

  • 14
Pošta Srbije Printskrin:Youtube/ SANA PRESS

Svi radni i tehnološki procesi i sve usluge građanima u Pošti Srbije normalno funkcionišu, uprkos najavama obustave rada od strane sindikata "Sloga", rečeno je u Pošti Srbije.

U Pošti Srbije navode da je reč o manjinskom, politizovanom sindikatu, i dodaju da su pravi razlozi obustave rada bili delom politički, a delom radi prikrivanja malverzacija članova tog sindikata protiv kojih se vodi i krivični postupak.

"Ističemo da rukovodstvo Pošte Srbije vodi kontinuirani socijalni dijalog sa svim sindikatima u preduzeću, uz stalnu razmenu informacija i konstruktivnu saradnju o pitanjima od značaja za finansijski i materijalni položaj zaposlenih, što je dovelo do značajnih poboljšanja uslova rada i traženog povećanja zarada zaposlenih u 2022, a sa tom praksom uz dobre rezultate planiramo da nastavimo u ovoj, ali i sledećoj godini", navode iz Pošte Srbije.

Ističu da je rukovodstvo na sastanku 1. marta, osim pitanja vezanih za zarade, predstavnike sindikata obavestilo i o realizaciji njihovih zahteva za poboljšanje uslova rada, podsećaju da su nova dostavna vozila počela da stižu u decembru prošle godine, da danas stiže 100 mopeda, a do kraja meseca još 924, dok se nove uniforme očekuju sredinom marta.

"Imajući u vidu da je ispunjen zahtev zaposlenih za povećanje zarada u 2022. i da su preduzete mere na poboljšanju uslova rada, regulisano pitanje dobiti, zaposleni u Pošti Srbije su prozreli političke namere i odbili da u njoj učestvuju na poziv bivšeg predsednika Samostalnog sindikata poštanskih radnika, Zorana Pavlovića", kaže v.d. direktora JP „Pošta Srbije" Zoran Ðorđević.

Dodaje i da je Pavlović izbačen iz tog sindikata i da je prema informacijama koje u Pošti imaju podneta i krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja i krađe sindikalnih para namenjenih radnicima Pošte, kao i da on sa svojim saradnikom Stefanom Mitrovićem stoji iza poziva na današnju obustavu rada.

On je naveo i da ovakvi potezi štete zaposlenima i imidžu Pošte Srbije i pokazuju želju sindikata ''Sloga'' da obustavom smanje zaradu preduzeća, smanje udeo u tržištu i time onemoguće redovnu isplatu plata.

"Haos je jedino okruženje koje oni poznaju i u kome žele da vladaju, a na njihovu žalost, radnici to znaju" kaže Ðorđević i dodaje da se nastavlja modernizacija preduzeća i povećavanje dobiti čime se obezbeđuje bolji standard i veće plate.

Jutros je u Pošti Srbije, prema rečima predsednika sindikata Sloga Stefana Mitrovića počela samoorganizovana obustava rada od strane zaposlenih, koja izgleda tako što su radnici, njih između 100 i 200, došli na posao, upisali se da su prisutni i obavestili svoje rukovodioce da su u obustavi rada, tj. da će biti na radnim mestima ali da neće obavljati svoje poslove.

Video: Banjalučki poštari plesom oduševili region: Odgovorili čuvenom izazovu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    3. mart 2022 | 17:17

    Što ne kaže kolike su plate radnika na šalterima, poštarima? Onima koji nose posao. Primaju minimalac ili nešto malo više. Nemaju toplog obroka, nemaju regres. Produženo im je radno vreme. Ima li i jedan čovek u zemlji Srbiji da kaže da je lako tim ljudima. Rade sa novcem, odgovornost je velika za mizernu platu. A Pošte Srbije rade sa velikim dobitkom. SRAMOTA

  • Aleksandar

    3. mart 2022 | 19:37

    Kakve basne direktore,svi vi dodjite u postu da vidite platu od 45000 radi se 8 sati sa svakom drugom subotom,tako da manite se vise privatnika ima mesta i u posti,a povecanje plate sa fakultetom moj direktore tvoj radnik je dobio 3% znaci 1000 dinara dosta lazi vise

  • Promena

    3. mart 2022 | 19:42

    Zasto bivsi vozac Poste da uprsvlja ovim preduzecem,zasto bolji kadar nije nadjen kad imate i spremacice koje su bolje od vozaca

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>