• 3

Kompanija Lidl Srbija povećala plate zaposlenima

Uvećanje plata dobili su zaposleni na svim nivoima i u 57 objekata širom Srbije

  • 3
Lidl Srbija Foto: Lidl Srbija

Mali je broj poslodavaca i kompanija na srpskom tržištu koji se drže evropskih postulata i standarda kada je reč o viziji i strateškim ciljevima poslovanja, uslovima u kojima zaposleni imaju priliku da iskažu puni radni potencijal, kao i njihovim platama. Primer odlične prakse – i zvanično nagrađene sertifikatom koji kompaniju uvrštava među najbolje poslodavce – je kompanija Lidl Srbija koja svojim odlukama neretko obraduje i potrošače, ali i zaposlene.

Ovaj savremeni trgovinski lanac je od početka nove poslovne godine, koja u Lidlu počinje 1. marta, povećao zarade zaposlenih na svim nivoima. Za zaposlene na poziciji prodavac u 57 Lidl prodavnica širom Srbije, ovo znači povećanje plate od oko 10%.

Od dolaska Lidla u Srbiju, zaposleni ove kompanije imaju konkurentne uslove rada, a pomenuta povećanja dolaze nezavisno od nedavne promene minimalne zarade u Srbiji. Uz to, Lidl Srbija je kao trgovinski lanac, specifičan po tome što zaposlenima na operativnim pozicijama u Prodaji i Logistici prilikom zaposlenja ugovorom unapred garantuje godišnja povećanja zarade do navršene četiri godine na datoj poziciji.

Lidl Srbija svojim zaposlenim osigurava i dodatne benefite, kao što su privatno zdravstveno osiguranje i prigodna davanja povodom važnih datuma (pokloni za decu školskog uzrasta, pokloni deci za Novu godinu, poklon kartice za kupovinu u Lidlu povodom novogodišnjih praznika i sl). Benefiti i svi ostali uslovi koje kompanija Lidl Srbija obezbeđuje svojim zaposlenima svrstavaju je među najpoželjnije poslodavce u Srbiji.

PRIZNANJE "Top Employer Serbia"

Kreiranje atraktivnog radnog okruženja znači pružanje mogućnosti svim zaposlenima da se razvijaju u skladu sa svojim potencijalima, ali i da postignu željeni balans između poslovnog i privatnog života. Upravo zbog te sigurnosti koju pruža svojim zaposlenima, kompanija Lidl Srbija je po drugi put dobila priznanje "Top Employer Serbia" od prestižnog instituta Top Employers Institute sa tradicijom dugom 30 godina u oblasti ljudskih resursa. Kao institut koji nagrađuje najbolje svetske poslodavce, Top Employers Institute je prepoznao Lidl kao najpoželjnijeg poslodavca i u 24 druge zemlje.

Podsećamo još jednom da je nedavno ova kompanija drugi put zaredom dobila evropski prepoznati sertifikat Top Employers Instituta (Naj poslodavac), koji stavlja u fokus odnos kompanije prema zaposlenima i izdvaja one koje su u toj oblasti postigle najviše standarde.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    3. mart 2022 | 16:18

    U Lidlu godinu unapred obavesten si koliko ces imati povecanje plate i vise dana odmora za narednu godinu

  • Q

    3. mart 2022 | 17:59

    Plate 10% i cene 30%.

  • Boškić

    3. mart 2022 | 18:19

    To je lepo. Samo pitanje je kolika je najniža plata u Lidlu?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>