• 0

Oglasio se i Česki: Airbnb obustavlja operacije u Rusiji i Belorusiji

Prethodnih dana su slične poteze povlačile i druge kompanije, a među njima su H&M, Dizni, auto-kompanije, avio-kompanije, Epl

  • 0
AirBnb Foto: Pixabay

Airbnb Inc. obustavlja poslovanje u Rusiji i Belorusiji, i tako postaje najnovija zapadna kompanija koja je pauzirala svoje poslovanje nakon invazije na Ukrajinu.

Izvršni direktor, Brajan Česki, tvitovao je o odluci kompanije kasno u četvrtak, bez detaljnijeg objašnjenja.

Kompanija nije javno rekla koliki je njen posao u Rusiji ili istočnoj Evropi, a portparol Airbnb-a nije odmah odgovorio na zahtev za komentar, preneo je WSJ.

Podsećamo, prethodnih dana su iste/slične poteze povlačile i mnoge druge kompanije iz raznih sektora, a među njima su H&M, Dizni, auto-kompanije, avio-kompanije, Epl, itd.

Airbnb je, inače, vodeća baza za rezervaciju smeštaja koja posluje globalno, a pre nekoliko dana došli su u centar pažnje kada su objavili da nude besplatan smeštaj za  oko 100.000 Ukrajinaca.

Česki je tom prilikom pozvao ljude da otvore svoje kuće u Poljskoj, Nemačkoj, Mađarskoj i Rumuniji dok sve više Ukrajinaca beži od sukoba u svojoj zemlji.

Video: Ovo je dokument koji vam je potreban za subvencije za stan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>