• 2
 ≫ 

Kopaonik biznis forum okuplja više od 1.000 učesnika: Koje su danas ključne teme?

 ≫ 

Prva četri panela, od 33 koliko će ih biti organizovano, održana su juče

  • 2
KBF Foto: Tanjug

Tradiconalnim koktelom dorbodišlice na Kopaoniku je sinoć otvoren 29. Kopaonik biznis forum (KBF), poznat i kao srpski Davos.

Domaćin je priredio prijem za učesnike, a tokom narednih dana, prema navodima organizatora, KBF bi trebalo da okupi više od 1.000 učesnika.

U ime Saveza ekonomista Srbije (SES), organizaotra KBF-a, zvanicama se obratio predsednik SES, Aleksandar Vlahović, koji je izrazio veliko zadovoljsto što se tradicionano okupljanje ekonomsita, stručnjaka, bankara, zvaničnika međunarodnih organizacija poput Svetske banke i Međunardonog monetarnog fonda, ministara u Vladi Srbije - posle godinu dana ponovo održava na Kopaoniku.

- Zadovoljstvo mi je što ćete imati priliku da prisustvujete interesantim diskusijama na 33 panela u naredna tri dana - rekao je Vlahović i dodao da je "monetarna politika sadejstovala fiskalnoj politici, da su sačuvana radna mesta i ostvaren značajan rast BDP-a".

Ipak, napominje da će ukrajinska kriza uticati na pad privednih aktivnosti u EU, što će se desiti i kod nas, kao i da će visoke cene energenata dodatno pojačati inflaciju.

Detaljan pregled agende, koja podrazumeva 6. mart (kao tzv. nulti dan) zaključno sa 9. martom kada se Forum završava, možete pogledati na ovom linku.

Vlahović je naveo da i Evropska centralna banka i FED planiraju da podignu kamatne stope da bi smanjili inflaciju, što će poskupeti kredite i javne dugove.

Prva četri panela, od 33 koliko će ih biti organizovano, održana su juče, a velikom skupu na Kopaoniku prisustvovaće i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri Siniša Mali i Darija Kisić, i između ostalih, guverner Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković.

Najavljeni su i ministri Tomislav Momirović, Marija Obradović i Zorana Mihajlović.

Video: U Dubaiju se začula srpska muzika i zaigralo kolo povodom Dana državnosti Srbije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooo

    7. mart 2022 | 09:55

    Oće nosti maske učesnici? Zanima me i da l če postovati distancu

  • Pedja

    7. mart 2022 | 09:17

    Bice dobrog skijanja, kao i svake godine a ostalo u medjuvremenu...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>