• 1

Južna Koreja zadala Rusima novi udarac: Šta će Putin reći na ovo?

Nove kaznene mere prema Rusiji usledile su nakon odluke Seula od 1. marta da zabrani transakcije sa sedam velikih ruskih banaka i njihovim filijalama

  • 1
foto Pixabay foto Pixabay

Južna Koreja je danas pooštrila finansijske sankcije prema Rusiji, zabranivši tansakcije s ruskom centralnom bankom, čime se pridružila zapadnim zemaljama u nastojanju da izoluju Rusiju zbog napada na Ukrajinu.

Južnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je odlučilo da zamrzne svu imovinu ruske centralne banke u vonima i da prekine transakcije sa Bankom Rusije, nakon sličnih mera Sjedinjenih Država i Evropske unije, izveštava Rojters.

Nove kaznene mere prema Rusiji usledile su nakon odluke Seula od 1. marta da zabrani transakcije sa sedam velikih ruskih banaka i njihovim filijalama, među kojima je i Sberbanka.

Ministarstvo finansija Južne Koreje će danas, kasnije, objaviti detalje ove odluke, uključujući obim daljih sankcija koje će "biti prilagođene finansijskim sankcijama SAD", rekao je jedan zvaničnik ministarstva.

Detalji o imovini ruske centralne banke u vonima ne mogu da budu objavljeni bez saglasnosti vlasnika, dodao je neimenovani korejski zvaničnik, a napominje Rojters.

Video: Vučić: Otvaramo fabrike i u vreme nestabilnosti u svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    7. mart 2022 | 11:18

    Poslaće Severnoj Koreji 200 kg Plutonijuma i 200 kg Uranijuma. Da im se nađe.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>