• 0

Rublja i dalje tone: Dolar nikad moćniji nad ruskom valutom

Evro skočio prema ruskoj valuti za 32,13 posto

  • 0
Rublja i dolar, novac

Foto: Shutterstock

Ruska rublja je potonula na novi rekordno nizak nivo prema dolaru i evru, na oskudnom trgovanju na stranim valutnim tržišima, dok Moskovska berza ostaje i dalje zatvorena za trgovanje - najmanje do srede.

Ruska valuta je pala na 133,5 rubalja za dolar, u odnosu na nivo na zatvaranju u petak od 121,037, prema podacima kompanije za finansijske informacije Refinitiv.

Na globalnoj platformi za elektronsko trgovanje valutama, EBS, rublja je pala još dublje na 41 rubalja za dolar, prenosi Rojters.

Istovremeno, Tas javlja da je evro skočio prema ruskoj valuti za 32,13 posto na valutnim berzama na 150,58 rubalja do 14:37 časova po moskovskom vremenu.

Rublja je prema dolaru izgubila više od 40 posto vrednosti od početka godine, pri čemu se trend pada ubrzao otkako je Rusija pokrenula napad na Ukrajinu 24. februara, što je izazvalo oštre sankcije zapadnih prestonica prema Moskvi.

Video: Bez većih gužvi na pumpama: Gorivo se normalno prodaje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>