• 1

Položen kamen temeljac za izgradnju nemačkog pogona: Čime se bavi Bicerba?

Vrednost investicije je 30 miliona evra

  • 1
VALJEVO BICERBA IZGRADNJA Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Polaganjem kamena temeljca, u industrijskoj zoni u Valjevu, danas je svečano započela izgradnja pogona nemačke kompanije Bicerba, za proizvodnju vaga i aparata za sečenje, investicije vredne više od 30 miliona evra.

Polaganju kamena temeljca prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni direktor kompanije "Bicerba" Andreas Kraut, ministarka privrede Anđelka Atanasković, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Pre polaganja vremenske kapsule Vučić je održao sastanak sa rukovodstvom kompanije.

U fabrici će se prozivoditi vage namenjene izvozu u zemlje širom sveta.

Nemačka kompanija "Bicerba" i Ministarstvo privrede Srbije potpisali su u maju prošle godine Ugovor o podsticajima za ulaganje te kompanije u proizvodni pogon u Valjevu.

Predsednik Vučić je tada rekao da nemački investitor donosi najprecizniju tehnologiju i da će zaposliti visoko plaćene inženjere i dobro placene radnike.

U fabrici koja će se prostirati na oko 10.000 kvadratnih metara, kako je najavljeno, u prvoj fazi biće zaposleno oko 300 radnika.

Predstavnici kompanije su tom prilikom istakli da im je Srbija veoma interesantna za ulaganje jer predstavlja "region u fazi rasta" što im omogućava da se približe svojim kupcima.

Bicerba je jedan od vodećih svetskih proizvođača u oblasti tehnologije izrade proizvoda za merenje težine i sečenje hrane i jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Kompanija je osnovana 1866. godine u Balingenu i pet generacija je u porodičnom vlasništvu.

Prisutna je u 120 zemalja, a ima 4.300 zaposlenih.

Fabrika, između ostalog, proizvodi mašine za sečenje mesa, štampače etiketa, sisteme za logistiku i otpremanje robe, sisteme za inspekciju robe, industrijski softver.

Video: Vučić u Leskovcu: Važno je da smo tu za našu decu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>