• 3
 ≫ 

Više od milion tona stočne hrane u UBM pogonu: "Mađari su nam 5. najvažniji partner danas"

 ≫ 

Sijarto je doputovao jutros u Beograd, da bi prisustvovao događaju

  • 3
Aleksandar Vučić Peter Sijarto  fabrika stočne hrane UBM Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske, Peter Sijarto, prisustvuju danas u Adaševcima polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike stočne hrane UBM grupacije.

Više od milion tona stočne hrane biće proizvedeno u UBM pogonu, na godišnjem nivou.

- Naš odnos je primer uspešne saradnje, i sada ovim uspesima dodajemo još jednu svetlu tačku. Uz podršku mađarske i srpske vlade otvaramo investiciju od 3,1 milijardu forinti (24 miliona evra), koliko je Mađarska uložila u ovaj pogon. To će biti jedan profitabilan posao za obe ekonomije - rekao je Sijarto.

Prisutnima se obratio i predsednik Vučić koji je rekao da je važno reći da Srbija mora da brine i o svojim građanima, "u eri opšte političke histerije".

- U poslednjih 10 godina smo za dva i po puta uvećali trgovinsku razmenu između Srbije i Mađarske. Sada nam je 5. partner, a bila je 11. ili 12. Da budem otvoren, za to je najzaslužniji Orban, mađarski premijer, koji je uložio mnogo truda, energije i napora da izgradimo prijateljske odnose - istakao je Vučić.

- Mađari nas poštuju, zamislite, danas ulažu u Požegu, kada je to bilo zamislivo? I zato ste dobro došli ovde u Šidu - dodao je.

Dalje je naveo da je "dobro da, u ovim teškim vremenima, znamo da ćemo imati fabriku stočne hrane, te da ćemo imati dovoljno hrane i za ljude i za stoku, jer je to povezano".

Video: Vučić: Otvaramo fabrike i u vreme nestabilnosti u svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma super

    9. mart 2022 | 09:09

    Aha, subvencijama placaju minimalac i zatvore pogon za dve godine i rupa u budzetu a radnici na ulici... vec vidjeno, idemo dalje!

  • Goca

    9. mart 2022 | 11:29

    Kiki tako je ko hoce da radi ima posla a ovi neka setaju po ulici

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>