• 0

I Svetski ekonomski forum rekao svoje: Da li su "dani kavijara u Davosu" zaista završeni?

"Ne sarađujemo ni sa jednom osobom pod sankcijama i zamrznuli smo sve odnose sa ruskim entitetima", rekla je portparolka WEF-a

  • 0
World Economic Forum, Svetski ekonomski forum, Davos

Foto: Tanjug/AP

Svetski ekonomski forum (WEF) stavio je "na led" odnose sa Rusijom, piše američki portal Politiko, uz opasku da su "dani šampanjca i ruskog kavijara u Davosu završeni - ili barem kavijara".

U tekstu se navodi da zamrzavanje odnosa WEF-a s Rusijom obuhvata i strateško partnerstvo sa konglomeratima koje vode oligarsi.

Dodaje se da su "na ledu" i Istraživački centar u Moskvi, iza kojeg stoji Kremlj, i savetodavno veće na čijem je čelu ekonomski savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Ne sarađujemo ni sa jednom osobom pod sankcijama i zamrznuli smo sve odnose sa ruskim entitetima - rekla je za Politiko Amanda Ruso, portparolka WEF-a.

Portal, ipak, napominje da su odnosi "možda zamrznuti, ali ne i mrtvi", jer WEF ostavlja otvorenom mogućnost da se nađe u ulozi "graditelja mostova" između Rusije i Ukrajine kada se aktuelni sukob okonča.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>