• 0

Poslovna grupacija BK i njene kompanije nisu prisutne u Ukrajini, Rusiji i Belorusiji

"Poslovna grupacija BK, kao ni jedna od nаših kompanija, ne rade u zemljama učesnicama ovoga sukoba", navedeno je u saopštenju

  • 0
Karić

Foto: Poslovna grupacija BK

Odgovarajući na upite više medija iz regiona i Srbije, u vezi sadašnjih uslova rada na tom prostoru i narastajuće krize međunarodnih odnosa, izvršni potpredsednik BK grupacije dr Tihomir Simić je dao sledeću izjavu:

U vezi aktuelnih događanja na prostoru Republike Ukrajine i posledičnih međunarodnih sankcija Ruskoj Federaciji i Republici Belorusiji, brojni privredni subjekti iz Republike Srbije i regiona, koji su aktivno poslovali sa navedenim zemljama, trpe značajne gubitke koji dovode u pitanje dalji tok njihovog rada sa tim zemljama.

Poslovna grupacija BK, kao ni jedna od nаših kompanija, ne rade u zemljama učesnicama ovoga sukoba. Tačnije, kompanije koje pripadaju našoj poslovnoj grupaciji su u Ruskoj Federaciji i Republici Ukrajini završili svoj rad i poslovne projekte zaključno sa 2006. godinom, a u Republici Belorusiji 2020.

godine. Izlazak sa težišnim poslovnim aktivnostima iz navedenih zemalja je bio rezultat planske diversifikacije investiranja i dinamizacije poslovanja u regionu zapadnog Balkana, EU i prostoru Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i zbog internih porodičnih razloga porodice Karić. Prerana smrt gospodina Sretena

Karića, kao jednog od osnivača poslovne grupacije BK, je praktično završila svoje višedecenijsko poslovanje u Ruskoj Federaciji i Republici Ukrajini, a prodaja kompanija i tekućih projekata u Republici Belorusiji je izvršena 2019. i 2020. godine inostranim poslovnim partnerima, čime su zaključene sve naše radne aktivnosti u toj zemlji.

Takođe, izražavam našu iskrenu žalost zbog nastalih ljudskih žrtava svih strana u ovom sukobu, ali i našu nadu da je potrebno što pre zaustaviti dalje zaoštravanje krize i produbljivanje neprijateljstva između bratskih naroda. Sve u cilju prevazilaženja sadašnjih problema i interesa svih građana tih zemalja

i celokupne međunarodne zajednice, radi obezbeđenja trajnog mira, prosperiteta i srećnije budućnosti mladih generacija i naraštaja koji dolaze.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>