≫ 

Ovo su nove cene goriva koje su stupile na snagu tačno u 15 časova

 ≫ 

Od danas bezolovni benzin na pumpama će koštati 176,31 dinara, a dizel 187,74 dinara, potvrđeno je za naš portal. Cena dizela za poljoprivrednike ostaje 179 dinara

Benzin gorivo pumpa Foto: Vesna Bjelić, Shutterstock

Od danas bezolovni benzin na pumpama će koštati 176,31 dinara, a dizel 187,74 dinara, potvrđeno je za naš portal.

Vlada Srbije je juče donela Uredbu kojom će biti uspostavljene nove cene goriva na benzinskim pumpama širom Srbije. Odluka stupa na snagu danas u 15 časova i trajaće zaključno sa 11. aprilom.

Gorivo plaćamo od danas po novim cenama, i ove cene će ostati do sledećeg petka do 15 časova. Tada na snagu stupa novi cenovnik.

Vlasnici pumpi će morati da primene nove cene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kako je precizirano Vladinom uredbom prosečne veleprodajne cene derivata evro dizel i evro premijum BMB 95 obračunavaće Ministarstvo rudarstva i energetike svakog petka i najkasnije do 13 časova će ga dostavljati Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, dok će najviše maloprodajne cene utvrđivati Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Marža pumpi ne može da bude viša od šest dinara.

Uredbom je cena dizela za registrovane poljoprivredne proizvođače utvrđena na 179 dinara.

Do sada cene ove dve vrste goriva bile su zamrznute pa je litar benzina koštao 171 dinar, a dizela 179.

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Istina

    11. mart 2022 | 15:17

    Ljudi moji videcete kada prodju izbori kada onda narod sarani ne za gorivo nego za sve samo polako. Nema voznje vise kola,peske ili bicikla ima da se tera kako vreme doslo.. sve ide samo plate ne pominje kod privatnika..javni sektor je nabio plate svima a pola njih ne zaradi minimalac sede piju kafe tucaj. se zar nije tako. Ko to placa placa obican narod i sve puca po sirotinji.

  • Sremcica

    11. mart 2022 | 15:20

    Toliko o tome da se država odriče svojih 20posto kako da neće. Država se nikada nije odrekla ničega u korist SRBINA! STRASNO! A SADA VI PIŠITE KAKO JE U NEMAČKOJ I PO EVROPI GORIVO 2,3e i te fore! Jeste tačno je to ali preracunajte njihove plate koje su minimum 3500e sa našom platom koja je 400e prosek pa podelite sa litrom goriva pa vidite koliko Nemac može da sipa litara a koliko mi TIGROVI mozemo da uspemo litara za našu platu! Poz!

  • Prazan sendvic

    11. mart 2022 | 15:01

    Zar nije rečeno da će euro dizel da poskupi za 2 dinara i da će biti 181 a za poljoprivrednike ostaje 179?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>