• 0

Usvojena inicijativa, ostaje slobodan izvoz ulja u boci

Iz Komore ističu da se svakodnevno prati situacija na domaćem i međunarodnom tržištu

  • 0
Jestivo ulje Foto: Shutterstock

Vlada Srbije usvojila je inicijativu Grupacije proizvođača biljnih ulja Privredne komore Srbije (PKS) da se nastavi sa slobodnim izvozom rafinisanog suncokretovog ulja u boci, a da se privremeno zaustavi izvoz sirovog ulja, saopštili su iz PKS.

PKS razmatra da podnese predlog Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da se dozvoli izvoz brašna i pšenice za domaće proizvođače koji imaju već unapred potpisane ugovore kako bi ih ispoštovali i održali stečene pozicije na evropskom i tržištu regiona.

Najavljeno je da će Komora sedeće sedmice organizovati sastanak sa izvoznicima voća i povrća u Rusku Federaciju kako bi se definisale dalje zajedničke aktivnosti u vezi izvoznog plasmana ovih proizvoda i razmotrile mogućnosti alternativnih tržišta.

Podsećaju da je ove nedelje održan sastanak sa predstavnicima građevinske industrije povodom krize u Ukrajini.

Iz Komore ističu da se svakodnevno prati situacija na domaćem i međunarodnom tržištu građevinskog materijala sa ciljem da se ublaže posledice poremećaja cena na izvođenje građevinskih radova.

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>